5 причин, чому жінка стає красивішою з віком

5 причин, чому жінка стає красивішою з віком

– Вчитель, скажи, скільки мені ще чекати дива? Коли ж воно, нарешті, відбудеться? Вчитель, відповідай. Довго ще чекати? Коли, коли?
– Якщо чекати, то ніколи.

І лише зараз я зрозуміла, що щастя приходить до тих, хто уміє НЕ чекати. Хто не виставляє умов і вимог. Хто колись дав запитання Богові. А потім просто розслабився і спокійно жив, в душі усвідомлюючи, що все трапиться саме так, як має бути.

Краса приходить до тим, хто уміє жити

І лише зараз я зрозуміла, що, як і щастя, краса приходить до тим, хто уміє жити. Просто розслабитися і жити, не рахуючи днів і зморшок, які вони приносять. Потрібно просто розслабитися і жити. І все буде красиво.

Два роки назад британські соціологи провели цікаве дослідження. Вони запитали у чоловіків і жінок про складові жіночої краси. Будете здивовані, але 70% чоловіків сказали, що головна якість, на яку вони звертають увагу в жінці, – це упевненість в собі. Саме вона робить жінку бажаною. Упевненість в собі, погодитеся, приходить з віком. Коли ти забуваєш про комплекси, перестаєш тиснути прищі, плакати у ванній до червоних очей. Коли ти приймаєш себе такою, яка ти є. І тобі з собою, нарешті, комфортно.

Йдемо далі. 47% чоловіків сказали, що для них в жінці важливе відчуття стилю. Саме на нього вони звертають увагу в першу чергу. А коли у нас з’являється стиль? Коли ми розуміємо, що цей светр робить нас повнішими, ці штани абсолютно сюди не підходять, і краще всього зверху накинути цю шаль ніжного кольору, вона підкреслить наш рум’янець? Правильно, відчуття стилю у нас з’являється з віком. Ви зараз можете посперечатися зі мною, звичайно. Але тоді тихенько, сховавшись від всіх, подивиться свої старі фотографії. Ну, як? Стильненько, правда? І цей смішний топік під цю безглузду спідницю – дуже мило, правда? Гаразд, проїхали.

Я люблю свої зморшки навколо очей – вони нагадують мені, скільки я в житті реготала

Ми робимося красивішими з віком. І в цьому нічого дивовижного. Не ховайте свої шкільні фотографії, ми в них ще попорпаємося. Особисто я не можу дивитися на них без сміху. Боже, невже це я? Що це зі мною? Я там схожа на мокре щеня. Але не на себе теперішню точно. Давайте аналізувати далі, по хронології. В університеті я теж виглядала небагато дивнішою. Хто сказав, що мені йде ця стрижка? Та вона робила мою голову схожою на каструлю. Зараз я сміюся. Тому що сьогодні я упевнена в собі.

“Вік – це всього лише цифри”, – любить повторювати мій друг, поздоровляючи мене з черговим днем народженням. – “Не парся. Це всього лише цифри”. Ми обидва регочемо. Він – тому що йому, дійсно, все одно. Він чоловік, до того ж на декілька років молодший за мене. Я – тому що вік, і справді, тільки цифри. Нічого не значущі цифри. Сьогодні я можу сказати вам це з упевненістю.

Я люблю свої зморшки навколо очей. Вони нагадують мені, скільки разів в житті я реготала. Ось ці – від сміху без причини у Атлантичного океану. Ці – від радості, що мої роботи прийняли в Парижі. Ці – від постійного сміху з моїм чоловіком, веселішу за нього людину не знайти, я така щаслива, що він поряд. Та я не проміняю їх ні на що на світі! І ніколи не намагатимуся позбутися їх за допомогою антивікового крему. Тому що саме вони роблять мене красивою. Тому що вони і є моє життя.

Тепер я знаю, що краса у кожної з нас розцвітає індивідуально. І виявляється в різному віці. Але незмінно після декількох моментів. І доки ви все їх не пройдете, ви не будете красиві повною мірою. У будь-якому випадку завжди пам’ятаєте – у вас ще попереду, з кожним роком ви будете красивіше і красивіше, що б вам не говорили ті, що оточують або ваш косметолог.

1. Краса приходить після народження першої дитини

Жінка починає сяяти зсередини. Це дуже складно пояснити, але вона ніби пізнала щось сильне, невідоме, таємницю, відому тільки їй. Це сяйво робить її чарівною. Такій жінці звичайно озираються услід. І якщо ви ще не народжували, значить, все у вас попереду. Ви ще це пізнаєте.

2. Краса приходить після сильного розчарування

Здивуєтеся? Але я довго думала над цим. Жінки, які пережили серйозну кризу і які зцілилися після неї, стають глибокодумаючі. Їх після цього на полові не проведеш. Вони безглуздо не хіхікатимуть, як школярки. Вони перестають бути інфантильними, що так часто відштовхує чоловіків від нас. Тінейджери-переростки виглядають дурнувато, погодьтеся. Жінка з досвідом завжди виглядає загадково. Її хочеться пізнати.

3. Краса приходить, коли ви зустрічаєте свого чоловіка

“Ой, Анька, ти сьогодні така красива! Прямий світишся”, – крикнула мені услід однокурсниця, коли я бігла на побачення до чоловіка, в якого була шалено закохана. І він любив мене. І це відчуття дало мені внутрішнє сяйво. Я стала упевненіша в собі. Я зрозуміла, що подобаюся чоловіку, на якого всі звертають увагу. Я була щаслива. А значить, красива. Потрібні чоловіки допомагають нам вибратися з кокона. З чоловіком, який любить, ми завжди стаємо на порядок красивішими.

4. Краса приходить тоді, коли ми починаємо себе любити

Саме любити. Не балувати, не сюсюськатися, не виправдовувати, не носитися з собою. А саме любити. Це дуже непросто. Юним дівчатам це не під силу в повну міру. Це уміння приходить з віком. Мабуть, це найголовніше знання в житті жінки. Йому обов’язково треба навчитися. Прислухатися до себе, виділяти свої сильні сторони і не вип’ячувати слабкі. Якщо тобі сумно, не бігти плакати до подруги, а пересидіти удома. Якщо ти задоволена собою, не хвалитися на кожному розі. Сила любові до себе дуже індивідуальна. Але вона украй необхідна нам. Без неї ми ніколи не будемо щасливі.

5. Краса приходить, коли жінка стає спокійною

Подивіться на фотографії Моніки Белуччи. Яка вона спокійна і врівноважена. Нею хочеться милуватися і захоплюватися. Краса не любить істерик. Добре, що ми переживаємо їх в юності. Добре, що з віком ми нарешті можемо контролювати свої емоції. Спокійні, урівноважені жінки завжди виглядають краще. Вони завжди притягають увагу.

Вік – це всього лише цифри, які ні про що не говорять

Запитаєте мене, хотіла б я повернутися на років десять назад? Та ніколи в житті! Я нарешті навчилася ладнати з собою. Я навчилася любити себе. І це дало мені упевненість. Я люблю себе сьогоднішню. З своїм минулим, яке, мабуть, почало злегка виявлятися на моєму обличчі у вигляді зморшок. З своїм досвідом, яке, мабуть, вже пора закрашувати у волоссі. Але я від нього у жодному випадку не відмовляюся. Тому що воно дало мені силу бути собою, бути такій, яка я є.
І до речі, так, після тридцяти мені раптом запропонували позніматися для фотопроекту. І зараз я дописую ці рядки і біжу на зйомку, так 🙂

Любіть себе, ви прекрасні! Любіть себе в кожному віці. У кожному, але з кожним роком все сильніше і сильніше. Будьте спокійні і щасливі. І пам’ятаєте, вік – це всього лише цифри, які взагалі ні про що не говорять.

джерело
переклад Мирон Шкробут