Інтерактивний он-лайн марафон “Нова Я до Нового Року”

Інтерактивний он-лайн марафон "Нова Я до Нового Року"Нещодавно, а точніше за день до того, як весь світ почав зустрічати Новий 2016-тий рік, завершився 40-ка денний інтерактивний он-лайн марафон «Нова Я до Нового Року», що мав на меті дати всім, хто приймав в ньому участь, по-крокову щоденну програму тривалістю в 40 днів для відновлення як психологічного, так і фізичного стану, щоб напередодні Нового року почуватись безсоромно щасливими та відверто красивими!

Нарешті я з полегшенням можу зітхнути і відставити свій старенький ноутбук в бік. Хоча, спершу хочу відзвітуватися та поділитись своїми враженнями, спостереженнями, здобутками. Бо таки, на правду, розповісти та поділитись є чим.

Проект розроблявся спільними зусиллями з Іриною Микитюк на базі он-лайн площадки «Нова Я до Нового Року» соціальної мережі Фейсбук. Учасницями проекту були в основному жінки, як одружені, так і ні, вікового діапазону від 18 років до 59-ти. Оскільки марафон проходив он-лайн в режимі реального часу, це дало змогу охопити доволі широку аудиторію (більше 200 учасниць) з різних країн та континентів, серед «марафонців» були мешканки України, Польщі, Німеччини, США, Канади, Італії. Інтерактивність та доступність дозволяла всім бажаючим на рівних спілкуватися, обговорювати виконання запропонованих завдань, ділитися своїми враженнями та переживаннями.
На разі, я розповім про свою частину роботи.

Безпосередньо в мої обов’язки входила розробка 40-ка денної програми завдань, які учасниці марафону повинні були отримували кожного дня і, працюючи над якими мали б можливість знайти відповіді на хвилюючі питання, окреслити для себе майбутні цілі та перспективи, віднайти для цього необхідні ресурси, а головне – ОНОВИТИ, покращити свій психологічний стан – заново відкрити себе саму і по-новому подивитись на, здавалося б, таке звичне відображення в дзеркалі щоб знову там побачити бешкетливі вогники в своїх очках, що відповідають за рівень кайфування в житті, в не залежності, від обставин-погоди-шумних сусідів-противних співробітників-і ще хто зна чого, що є навколо.

Бо що таке по великому рахунку ОНОВЛЕННЯ СЕБЕ, своїх психічних сил після тривалого чи не дуже застою, фізичного і психологічного перевантаження або прийняття в свій час невдалих рішень?
Це – повернення собі вміння жити в злагоді з собою, прислухатися до своїх потреб, турбуватися про себе.
Це – здатність знову відшукати в собі впевненість і віру, що, щоб не відбувалось в моєму житті, я з цим справлюсь, я «не зійду» з дистанції.
Це – відродження в собі вміння поряд з власною цінністю бачити і поважати цінність інших людей, бо саме в цьому і ховається секрет щасливих, довготривалих стосунків.
А ще ОНОВЛЕННЯ СЕБЕ це – можливість відкрити в собі великий талант щодня радіти життю і приймати все його різномаїття з вдячністю.
І, напевно, ОНОВЛЕННЯ СВОЇХ ПСИХІЧНИХ СИЛ було б не можливим без прийняття на себе відповідальності за своє життя і мужності бути щасливими, бо десь тут ховається секрет дорослішання та зрілості в житті.
Власне, керуючись такими принципами та орієнтирами, і було розроблено програму із 40-ка незалежних, але тематично поєднаних завдань для учасниць марафону.
Всі завдання було розбито на три майже рівні по тривалості блоки: «Генеральне прибирання», «Пошук власного ресурсу» та «Відновлення».

Коротко про кожен з блоків:

Перший блок «ГЕНЕРАЛЬНЕ ПРИБИРАННЯ»

Згадався старий бородатий анекдот про двох військових конструкторів, які по закінченні війни вирішили конструювати мирну техніку, але щоб вони не робили, з якої б сторони не підходили, завжди на виході отримували танки.
Я це до того, що дуже часто наш минулий досвід, звички та стереотипи заважають чомусь новому увійти в наше життя. Адже в повну валізу так складно запхати ще хоча б одну річ! Власне, в цьому і полягає один із головних принципів будь-яких перемін – не можливо щось змінити в своєму житті, якщо діяти, виходячи із нерозібраного багажу минулого досвіду. Якщо ви будете використовувати постійно одні і ті ж елементи, ваш життєвий пазл буде постійно збиратись в одну і ту ж картинку, скільки б разів ви не перемішували їх на старті! Результат отримаємо як в тих військових конструкторів з анекдоту.
Саме тому перший блок он-лайн Марафону “Нова Я до Нового року” ми присвятили генеральному прибиранню – не пошуку цілей, не декларуванню бачення себе через 5, 10, 20 років, не питанням місії та призначення, бо всі ці чудові речі будуть постійно шпортатись об старі уявлення про себе та навколишній світ. Тому цей блок про ЗВІЛЬНЕННЯ. Звільнення на психологічному, фізіологічному, енергетичному рівнях від мотлоху та різного непотребу (такого дорогого, рідного, звичного, комфортного, але – непотребу), який ми, часами, роками волочимо за собою і, який так тормозить нас на шляху змін.

Другий блок «ПОШУК ВЛАСНОГО РЕСУРСУ»

Пригадуєте історію про бідного чоловіка, який все життя ледь зводив кінці з кінцями, побиваючись на копійчаних роботах, в той час, як на горищі його будинку стояла скриня повна скарбів? Справа в тому, що він ніколи не звертав увагу на неї, що раз проходив мимо так ні разу і не зазирнувши в середину. Звичайно, це всього лиш історія, але в ній прихований глибокий зміст. Приблизно щось таке відбувається і в нашому житті, коли ми не використовуємо закладені в нас здібності, таланти, можливості, орієнтуючись на пошук чогось зовсім іншого, часто думаючи, що у сусіда трава зеленіша.
Тому другий блок нашого он-лайн Марафону «Нова Я до Нового року» ми присвятили пошуку ВЛАСНОГО РЕСУРСУ. Саме тої метафоричної скрині зі скарбами, яка є в кожному з нас, але не кожен здогадується про її існування. Можливо, прийшов час відшукати її та зазирнути в середину?
Впевнена, вас чекатиме багато приємних несподіванок!

Третій блок – ВІДНОВЛЕННЯ

Життя-Буття часом складніше від найскладніших філософських теорій і водночас простіше ніж пуста мушля на березі моря…
Озираючись, ми намагаємось щось осмислити-переосмислити, намагаємось планувати-контролювати подальший хід долі, працюємо над собою, і в решті решт, так само як Справжня Любов, Життя плине і стрімко летить змінюючи дні на тижні, тижні на місяці, а місяці на роки…
Але хіба проста правда не в тому, що кожне людське створіння на землі прагне до Добра, Краси і Здоров’я? То ж:
Відродіть свій дух та фізичний стан!
Відродіть себе в дітях!
Віднайдіть себе в справі життя!
Ці слова прості, однозначні, прямі як сонячні промінчики. Виконайте їх творчо та на СВІЙ лад. Справа не з простих, проте з твердою волею, любов’ю та мріями – все можливо
Це заключна частина нашого он-лайн Марафону, де ядром буде самоменеджмент та навики побудови успішних стосунків. А також елементи тайм менеджменту, релаксу. І звичайно, багато різних корисностей та цікавинок. Кожен для себе знайде щось “смачненьке”.

Зараз, озираючись назад, бачу, яку величезну роботу за такий короткий проміжок часу було пророблено!
В наступних своїх дописах буду ділитись найбільш цікавими та ефективними завданнями з кожного з блоків.

На все добре, миру та Божого благословеня вам та Вашим родинам!