Спільне подолання сексуальних проблем.

Спільне подолання сексуальних проблем.Не можливо мати гармонійну родину без довіри партнерів одне до одного.
Як поводити себе, коли подружні еротичні прояви зазнали деструктивних змін?

Слід бути дуже уважним, тактовним, ніжним зі своїм партнером
Необережно кинуте слово, погляд тощо можуть призвести до формування комплексу неповноцінності у Вашої половини (особливо у чоловіка), закріпити її (його) на невротичних реакціях, які поглиблюють сексуальну неспроможність. Ваша нетактовність може сформувати недовіру до Вас з боку партнера, що призведе до напруження в родині. Недовіра стає причиною ревнощів. Постійна підозра в зраді здатна охолодити Ваші почуття.
Якщо Ви бачите, що у Вашого партнера виникли проблеми, в яких він боїться собі признатися, візьміть “його хреста на себе”
Скажіть йому, що це Ви маєте проблеми, і що це саме Ви потребуєте його підтримки та допомоги. Таким чином поставлене питання не викличе у Вашого супутника стимуляції захисних реакцій, і він значно швидше погодиться відвідати фахівця разом із Вами.

Якщо партнер, усвідомивши свої проблеми, звернувся до Вас за допомогою, не відштовхуйте його, майте якомога більше терпіння та розуміння
Пам’ятайте, людині дуже тяжко визнати перед кимось свої недоліки, особливо в інтимній сфері. Тому пригорніть свого партнера до себе (або пригорніться до нього самі). Дайте йому відчути захист, любов, ніжність. Хай він побачить та почує, що Ви ладні з ним разом подолати будь-які труднощі.

Якщо Ви вбачаєте джерело проблем у собі, довіртеся Вашому партнерові
Лише спільно Ви здатні відновити Вашу чуттєвість, подолати розлади.

Не бійтеся обговорювати з партнером найприємніші еротичні переживання
Дайте змогу коханій людині пізнати джерела Вашого сексуального вдоволення. Намагайтеся з’ясувати також уподобання Вашого партнера.
Чим відвертіші партнери, тим більше вони розуміються на слабких та сильних властивостях одне одного, на особливостях бажань, переваг та звичок у сексуальній сфері, і тим швидше вони спроможні відгукнутися на ці особливості.

Будьте уважними при виборі фахівця
Якщо Вам дошкуляють розлади подружнього життя, і Ви вирішили звернутись до фахівця, то спочатку дізнайтеся про сімейний стан психолога чи сексолога, до якого Ви плануєте потрапити на прийом. Розлучена людина не може надати Вам кваліфікованої допомоги у подоланні сімейних негараздів, оскільки її методи виявилися не дійсними у власній родині.
Крім того, подивіться на фахівця як на людину, яка окрім знань є носієм конкретних цінностей. І якщо, на Вашу думку, духовно-ціннісна база даного фахівця не вирізняється високим рівнем, не намагайтеся втілювати у життя всі його рекомендації, щоб його патологія з часом не стала Вашою проблемою.
У літературі сексологічного спрямування (брошури, поради для молодят, газети, журнали і т.д) досить часто зустрічається наступна рекомендація: “Якщо Ви з партнером посварилися, ні за яких умов не припиняйте своє інтимне життя. Ваші образи та непорозуміння не повинні стати причиною уникнення сексуальних контактів.”
Таким чином поставлене питання свідчить про низьку професійну кваліфікацію авторів подібних тверджень.
Ваше сексуальне життя є сексуальним життям людини і, на відміну від тваринного, воно, хоча і є важливою складовою людського буття, проте не є його прерогативою. Подружня інтимна єдність — це продовження любові між Вами та Вашою половиною, продовження Вашого розуміння, Вашої посвяти, краси та дарування. В протилежному випадку еротична посвята замінюється взаємною мастурбацією.
Якщо Ви у сварці з коханим (чи коханою), то, в першу чергу, помиріться, пробачте одне одному образи, відчуйте силу своєї любові та любові свого партнера і лише тоді реалізуйте хвилююче почуття у еротичному єднанні.
Ваше примирення може завершуватися еротичними переживаннями, але не повинне починатися ним, оскільки, навіть за умов нормальної сексуальної реалізації Ви не отримаєте того задоволення, тієї насолоди на яку Ви заслуговуєте і на яку заслуговує Ваш партнер.

Людмила Гридковець