Чи ви впевнені що це справжнє кохання?

Чи ви впевнені що це справжнє кохання?

Коли можна бути впевненим що дерево кохання може вирости?
По – перше повинна бути повага. Ви визнаєте її (його), як особу варту вашої уваги, з власними думками і бажаннями. Він (вона) не є лише приємним засобом сексу, успіху в бізнесі чи суспільстві, підтримки та забезпечення всіх потреб на наступне життя. Він (вона) є особою, чиєю присутністю ви повинні насолоджуватися; тим, за кого ви повинні турбуватися, навіть якщо він (вона) має певні фізичні недоліки, чи має небагато грошей в банку, не має розкішного будинку. Ви повинні виявляти ознаки доброти і поваги один до одного. Повинно виникати бажання вислухати іншу точку зору, та визнавати його (її) інші потреби.
Щоб краще все зрозуміти, ви можете спостерігати за старшими людьми, що майже все своє життя прожили в щасливому шлюбі. Ви побачите багато поваги. Чоловік завжди знає, що подобається його дружині, а що – ні. Вона навіть не має нічого говорити. Він є дуже уважним до її потреб. Він уникає ситуацій, яких вона не любить. У всіх, навіть незначних випадках він намагається зробити якнайкраще для неї, а вона – для нього.
Наступною ознакою зросту кохання є спілкування. Якщо ви дійсно кохаєте особу ви повинні дати їй зрозуміти, що вона (він) може вільно обговорювати свої найпотаємніші плани, думки і почуття. Якщо ви не вмієте, або не хочете уважно вислухати свого партнера, то ваш шлюб може бути у під великою загрозою. Бо коли нема можливості поспілкуватися або і «виговоритися» у колі сім’ї, тоді це спілкування виходить за межі родини у барах, місцях праці, психологах і т. д. Людина потребує спілкування, щоб отримати натхнення. А натхнення є однією з найбільш важливих рис справжнього кохання. Розлучення і натхнення ніколи не поєднуються. Здатність надихнути свого чоловіка (дружину) є найбільшою гарантією, що шлюб буде щасливим. Лише коли подруги цього не вміють, чи не можуть зробити, виникає загроза для кохання і шлюбу. Натхнення є найкращими ліками для проблем у подружжі.
Кожен день приносить якісь випробування: чи у стосунках на роботі, чи з дітьми, чи з сусідами, батьками і т.д. І молоді люди часто потребують підтримки, та на жаль не завжди отримують її…
Третьою складовою кохання є довіра. Людині потрібно довіряти і вірити, що вона хоче вам добра і свідомо ніколи не образить вас. Це почуття має бути таким, як у дитини, яка знаходиться на руках у матері. Ви впевнені, що ваш партнер виконає все що обіцяв у шлюбі, що б не трапилося у житті. Великою проблемою для подружніх пар є ревнощі: коли одне одного починають підозрювати, ставити багато запитань. Запитань багато, бо не вірить у нього, а коли не вірить, то справжнє кохання не зможе вирости у такій атмосфері.
Четвертою і найважливішою є самопосвята. Без неї справжнє життя у шлюбі неможливе. Подружжя повинно вміти одне одному жертвуватися. Пожертва означає відсутність егоїзму, бажання зробити все найкраще для свого партнера, навіть, якщо це принесе багато незручностей і проблем. Жертвувати означає завжди йти на компроміс. Можливо, ви ніколи не будете надавати значення своїм бажанням, бо кохаєте, але ваш партнер повинен хоч іноді відмовитись від своїх бажань, щоб ви могли щось зробити для себе. Тому пожертви повинні бути поділені, як і повинні бути поділені приємні моменти у подружжі.
Жертва означає покору. Ви можете все знати краще, але якщо кохаєте, то покора вимагає сприймати вашу кохану людину як особистість, яка теж має право на прийняття рішень. Посвята означає силу волі, яка вміє зупинити свої імпульси. Це допоможе панувати над собою і будувати щасливе сімейне життя у майбутньому.
Найкращим прикладом самопосвяти є Господь, який дарує себе людству, щоб те було щасливе, незважаючи на те, що його висміюють, опльовують і розпинають… Земним прикладом посвяти є посвята матері, яка посвячує себе дітям незважаючи на всі труднощі і перешкоди, вона просто дарує себе, щоб діти виросли щасливі.
Молитва є необхідною умовою, щоб осягнути щастя у шлюбі. Оскільки Бог є джерело любові, то потрібно звертатися до Нього, щоб дав любов для подругів.
Іноді залишайтеся на самоті, щоб зрозуміти самих себе.

Кохання чи сліпа пристрасть.
Якщо ви відповісте на всі попередні запитання реалістично, то зрозумієте, чим справжнє кохання відрізняється від сліпої пристрасті. Пристрасть є предметом всіх сучасних пісень. Це тоді, коли: “твої очі зустрілися з моїми”. Раптом, коли ви заходите в переповнену кімнату, і вже здалеку бачите її(його), і знаєте, що знайшли справжнє кохання, вашу єдину і неповторну половинку. Такі думки багатьом приносять задоволення. Але через два тижні після подібної зустрічі “велике кохання” охолоджується, і поступово забувається.
Справжнє кохання любить правду – реальність. Предмет романтичного кохання створюється в мріях. Воно є сліпим до фактів, і часто переповнене перебільшеним оптимізмом.
Справжнє кохання не є пристрастю, про це всі знають, але як їх можна відрізнити, цього не скаже ніхто. Це питання міри, яка є різною в різних людях. Дуже багато залежить від характеру і зрілості. Ось деякі ознаки справжнього кохання.
Кохання росте, а цей ріст потребує часу. Воно повинно пустити своє коріння глибоко в грунт душі.
Кохання подібне до багаторічної рослини, що росте дуже повільно. Коли ж ви відчуваєте пристрасть, вона росте дуже швидко, з прискоренням. Це почуття не можна контролювати, воно рідко триває довго і завжди є катастрофою. Іншими словами, якщо це почуття валиться на вас ніби з гори, то це – просто пристрасть, а якщо приходить спокійно і міцно засновується в вашій душі, то, скоріше всього, це кохання.
Справжнє кохання завжди знає, кого кохає і чому кохає. Воно може перерахувати все, що є прекрасне в коханій особі, її емоціях, рисах характеру і душі: ходу, голос, слова, зацікавлення і манери. Пристрасть же лише помічає окремі риси. Вона бачить русяве: темне волосся, гарну фігуру, і забуває про все інше.
Людина, яка кохає, кохає іншу людину цілком, зі всіма її недоліками. Пристрасть ігнорує їх, хоча інтенсивність емоцій може спалити саме почуття.
Справжнє кохання хоче віддати стільки, скільки і взяти. Воно направлене на добробут того, кого кохають, а не на задоволення егоїстичних інтересів. Пристрасть ж бачить у своєму об’єкті лише джерело насолоди, задоволення і радості.
Справжнє кохання є правдивим. Воно не виражає того, в що не вірить чи не відчуває. Утримуючи свої корені в душі, воно зростає у почуттях та емоціях, де вони перетворюються в слова і дії, щоб об’єднати закоханих, їх душі і тіла. Кохання знаходить свій вираз спокійно, повільно, щиро і натурально. Воно ніколи не примушує його. Фізичний вираз, коли приходить, має справжнє, глибоке значення. Пристрасть має зовсім протилежні ознаки. Вона народжується у виразі, основується на виразі і так само може швидко зникнути. Не має значення, бо є лише тимчасовим задоволенням.
Кохання є постійним, довготривалим, навіть терплячим, коли це необхідно. Пристрасть є такою ж мінливою, як і швидкою. Кохання наповнене вірою, а пристрасть – невпевненістю. Кохання дарує спокій, безпеку, мир, довіру і щастя. Пристрасть – стрімкі почуття, насолоду, жаль, ревнощі та невизначеність. Кохання приносить амбіції, надихає добротою. Пристрасть знищує повноцінне життя, апетит; людина не знаходить собі місця і живе рожевими мріями”.
Коли хтось вам говорить, що кохає вас, може бути невпевненим, що це є справжнє кохання. Але його дії, присвячені вам, його розважливість, його здатність до самопожертви, його бажання допомогти вам, його чесне стремління в майбутнє разом з вами, бажання ділити всі радості і проблеми будуть ознакою справжнього кохання.
Через декілька років вогонь вашої пристрасті загасне і ніби зменшаться радощі шлюбу. Ваше життя перетвориться у щоденну рутину. Саме тоді повинні виявитися якості серця і духу, які є притаманними справжньому коханню, які допоможуть зберегти ваш шлюб і отримати величезний досвід. Без таких якостей ви можете впасти в меланхолію, якщо не станеться щось гірше.
Якщо, здійснивши молитву, ви переконаєтесь, що маєте зерно кохання в собі, подякуйте Богу за цей прекрасний дар, який може перетворитися в один з найбільших і найчарівніших скарбів серед існуючих на Землі.
(за матеріалами Ж, А, Келлі «Порадник у житті і коханні для католицької молоді»