5 речей, які роблять багаті люди

5 речей, які роблять багаті люди
“Тільки той нарід є багатим, де кожен (або практично кожен) буде заможним” (митр. Андрей Шептицький)
Власне виходячи з цієї цитати – бути заможним або багатим, то добре 🙂 Адже тоді і помогти іншим багата людина зможе значно більше.
Дослідження багатих та успішних людей показали, що в них є спільні певні риси, звички.
І сьогодні проговоримо про основні 5, які притаманні всім багатим людям.


1. Створювати цілі, плани та задуми.

Спочатку просто мріяти, потім ці мрії конкретизувати в цілі і з часом бачити як вони переходять в реальність.
І це не 1 чи 2 цілі. Це від 10 до 100 цілей. Це великі і малі цілі. Це цілі на пів року. На рік-три роки-п’ять та десять.
І це теж навички – вміти планувати і задумувати. Починати можна з маленького, а згодом “розтягувати” це вміння. Адже як сказано “Просіть і буде вам дано” .
А ще краще цю навчику розвивати в оточенні спільноти – така власне формується на Онлайн-Марафон “Мій успішний 2019 рік. Рік в балансі”, який розпочнеться 20-го травня. І незалежно, в якому місті ви живете, ви можете прийняи участь в ньому 🙂

2. Обдумують все стратегічно наперед та вміють очікувати.
Власне це два вміння. Але вони доповнюють один одного, тому і не можна вказувати їх по-окремості.
І так, життя змінюється інколи швидше, ніж ми встигаємо подумати. Але оцей погляд для чого я все це роблю, як та чи інша дія сьогодні відобразиться в результат через тиждень-місяць-рік, дає абсолютно інакший зміст рішенням, які приймаємо сьогодні. Стратегія – це про 3 і більше років.
Вміння очікувати – це дуже важливе вміння і випливає ще із так званого “закону зерна”.
Закон зерна говорит про те, що Богом закладений певний термін для будь-якого процесу. І є речі які не можуть статись швидше. Доприкладу, для того щоб сад почав приносити гарні плоди, має пройтти 5 років. Або щоб з зерна появився колосок – має пройти 5 місяців. Доречі в бізнесі для виходу на стабільний рівень прибутку також потрібно від 3 до 5 років.

3. Вміють управляти грошима та фінансами.
Управляти вони вміють доречі як малими сумами, так і великим. І звісно починають вчитись управляти грошима якраз з малих сум.
Один з найпотужніших інструментів управління фінансами є фінансовий звіт та сімейний бюджет – про ці речі будемо говорити детальніше на МК “Бюджет в сім’ї” з серії Сімейні фінанси, що пройде 16-го травня у Львові.


4. Легко заявляють про себе та вміють похвалити себе

Це не про зухвальство. Це про вміння сказати чим ви можете бути корисні іншим людям. А вже люди приймуть рішення скористатись вашими послугами чи ні.
Похвала ж себе – це власне вміння цінувати свої таланти та чесноти, або свої маленькі чи великі досягнення.

5. Завжди інвестую у свій розвиток.

І тут мова йде не тільки про розвиток інтелектуальний. Адже кожна людина може розвивати 4 свої напрямки: тіло, інтелект, душу та дух.
І власне розвиток у всіх напрямках і дає гармонію та відчуття балансу в своєму житті.
А це відчуття якраз і рухає і підтримує на шляху до своїх цілей та мрій.

Звісно це не виключний перелік речей, які точно роблять всі багаті та успішні люди. Та я гарантую, що коли ви почнете в своєму житті робити ці 5, ви побачите багато змін.

Олександра Грудзевич,
тренер фінансового успіху та коуч по цілях
засновниця та тренерка в GOTraining.ua
ідейна організаторка та партнерка в 5 РЕВ’Ю