5 підказок як не кричати на дитину

5 підказок як не кричати на дитину
Не секрет, що мама є авторитетом для маленької дитини. В іншому разі, ми хочемо, щоб було саме так. На жаль, часто батьки використовують свою перевагу над дитиною і підвищують голос з метою донести певну інформацію.

Звичайно, що вони теж люди. Виникають різні ситуації в житті, які можуть роздратувати — проблеми на роботі, погане самопочуття, непокора дітей. Все це може спричинити підвищення голосу на дитину. Але чи дійсно крик буде виходом у цьому разі?

Буває, що крик вгамовує дитину, але мама, яка кричить — це жах! Хіба результат того вартий? Я думаю, що ні! Краще за все, якщо дитина щось вирішить не тому, що батьки на неї накричали, а тому що вона сама усвідомила, що так треба.

Будь-хто зі світлим розумом і люблячим серцем може спокійно роз’яснити своїй дитині, в чому її помилка, що треба і що не можна робити, як вирішити певну проблему.
Крім того, вміння спокійного спілкуватися з малюком підвищує самооцінку батьків. І що найважливіше — дитина розуміє те, що їй пояснюють швидше, ніж якщо це робити з галасом. В разі, коли треба розтлумачити щось вкрай важливе, говоріть строго, але спокійно. Отже, ми вияснили навіщо розмовляти спокійно, а от найскладніше – як саме втриматися і не зірватися на крик?

Тут зібрані ряд способів, які стануть в пригоді батькам. Вони виручать у ситуаціях, коли треба впоратися з миттєвими емоціями роздратування. Отже, як не підвищувати голос?

Спосіб не кричати на дитину №1: мама не повинна псувати свій авторитет криком.
Не практикуємо кричати загалом: на колег, родичів, співробітників, близьких, а тим паче на дітей, адже вони повинні слухати з півслова, хоча часом це не виходить і з 10-го разу. Спочатку пообіцяй сама собі, що ти більше ніколи не підвищиш голос. В якій би ситуації не опинилася твоя дитина, що б вона не накоїла, як би не намагалася вивести маму з себе. Як тільки усвідомлюєш, що починаєш кричати — зупинись! Уяви, що багато людей дивиться на тебе. Це відволіче і ти з ясним розумом зможеш заспокоїти дитя та пояснити їй, що ти хочеш від неї.

Спосіб не кричати на дитину №2: на дитину кричить чужа особа.
Простий і легкий спосіб – тільки-но збираєшся кричати, уяви, що це чужа людина кричить на твою дитину. Страшно, чи не так? Одразу виникають негативні почуття до цього незнайомця. В такій ситуації кожна мама знайде безліч пояснень, чому твоя дитина так робить, оправдає її.

Спосіб не кричати на дитину №3: треба уявити чужого малюка.
В той час, як виникає бажання підвищити голос, уяви, що кричиш на зовсім чужу дитину. Ой! Хіба порядна людина може так зробити? Суть в тому, що якщо ти можеш пробачити це чужому малюкові, то зможеш і власному.

Спосіб не кричати на дитину №4: гості вдома.
Коли дім повен гостей, у нас змінюється поведінка, ми намагаємося бути ввічливішими і все прощаємо. Навряд чи порядні батьки будуть кричати на дітей в присутності гостей. Тому, якщо є змога втриматися перед чужими людьми, то треба постаратися це зробити і один на один з рідною дитиною.

Спосіб не кричати на дитину №5: участь у шоу «Гарна мама».
Наостанок один з найсучасніших методів — в разі, коли ти на межі зриву, уяви, що на тебе направлені камери, йдуть зйомки проекту «Гарна мама» і ти головна героїня. Твоє завдання — вирішити складну проблему. В такій ситуації легше дібрати потрібні слова, які зрозуміє дитина, вона усвідомить, як потрібно себе вести.

http://www.kidbook.com.ua