Комп’ютерні ігри – небезпечні ігри

Комп'ютерні ігри - небезпечні ігриГеймер – це той, хто грає в комп’ютерні ігри, той, хто грає, ще не є залежний. Залежність від компютерних ігор приблизно така, як залежність від азартних ігор і від наркотиків, і також складно її лікувати. І тут дещо хочу розповісти, які в організмі наших маленьких гравців відбуваються зміни.

Фізичні пов’язані ось із чим: тривале перебування в одній і тій же позі, мерехтіння монітора, електромагнітне випромінювання. Що відбувається в результаті? Основне – це схильність до інфекцій, тому що знижується імунітет. Схильність до онкологічних захворювань, розвиток судомних нападів, коливання тиску, коливання частоти серцевих скорочень, підвищена температура тіла, головний біль і безсоння. Безсоння може бути, до речі, не тільки від ігор. Безсоння може бути від тривалого просиджування в інтернеті, тому що занадто багато інформації і найчастіше в час, коли організм повинен готуватися до спокою, тобто після восьмої вечора. Застійні явища в судинах, варикози всякого роду і т.д., зміна постави, міжхребцевої грижі, порушення репродуктивної функції, пов’язаної з продовженням роду, електромагнітні випромінювання, то ж і з мобільниками, порушення зору, ендокринні зміни.
Так що так вам скажу: щоб ваша дитина була здорова в плані комп’ютера – півтори години комп’ютера на добу і тільки.

Наступний момент, що приходить у геймерів? Порушення уваги, працездатність знижується. І далі, що дуже небезпечно, починають з’являтися нав’язливі думки. Нав’язливі думки плюс безсоння, може довести людину до повної відмови від сну, а там вже тільки півкроку до суїциду, самогубства. Ну звичайно, там ще йде нехтування власним здоров’ям і власною гігієною, тобто йдуть ті ж явища, які є при всіх звичайних залежностях. Ну, візьміть алкогольну, припустимо, залежність.
Є ще один дуже важливий момент. Більшість ігор розраховане на підлітків, але програмують їх дорослі люди, і десь приблизно на 90 відсотків без урахування вікової психології, тобто без урахування особливостей віку підлітків. Те, що є безпосередньо з комп’ютерними іграми пов’язані самогубства у дітей в підлітковому віці, думаю, ви знаєте..

с. Павла Бобер

переклад М.Шкробут