Топ- 8 продуктів, які покращують пам’ять дитини

Топ- 8 продуктів, які покращують пам'ять дитини
1 . Морква
Корисні властивості моркви здатні уповільнювати процеси старіння організму , в тому числі і мозку. Вони дозволяють боротися з передчасною загибеллю клітин, що відповідають за пам’ять . Салати і гарніри з морквою , а також свіжовичавлений морквяний сік повинні стати обов’язковою частиною вашого раціону в період підвищених розумових навантажень .

2 . Розмарин
Ця приправа багата антиоксидантами і карнозіновою кислотою , що розширює церебральні судинні тканини. Дослідження показують , що навіть запах розмарину може поліпшити продуктивність пам’яті. Додавайте цю запашну травичку до вашого обіду і вечері – тим більше що її аромат додає пікантність більшості м’ясних і рибних страв.

3 . Жирна риба та ікра
У лососевих , скумбрії , палтусі і оселедця містяться кислоти омега -3 , які знижують рівень холестерину і позитивно впливаючи на судини головного мозку. У рибі також міститься йод , який покращує ясність розуму .

4 . Броколі
Це – найцінніше джерело вітаміну К і магнію , яке стимулює роботу мозку. У броколі міститься бор , нестача якого призводить до зниження мозкової активності .

5 . Волоський горіх
Ядра волоського горіха схожі на півкулі мозку , і цю подібність можна трактувати як знак , адже волоський горіх дійсно дуже корисний для мозку дитини. У горісі містяться Омега – ненасичені жирні кислоти. Вміст Омега 3 в горіхах не надто велике, але навіть невелика їх кількість є дуже цінною , адже список продуктів, що містять Омега 3 , досить обмежений.

Доведено, що Омега 3 сприяють розвитку мозку дітей. А волоський горіх, крім нього, містить ще й необхідні зростаючому організму білки. Волоський горіх багатий лецитином , який поліпшує роботу мозку й позитивно впливає на пам’ять. Прагнучи забезпечити дитині- школяру здорове харчування , потурбуйтеся про те , щоб він отримував не менше 5 ядер волоського горіха в день.

6 . Чорниця
Надзвичайно корисна ягода ще й дуже смачна , поєднується як з солодкими , так і з солоними продуктами. Її можна подавати до м’яса, риби , овочів, фруктів , сиру та ін. Флавоноїди антоціанів , лецитин і вітаміни, що містяться в чорниці , сприяють зміцненню сітківки ока та поліпшення пам’яті і мислення .

7 . Какао
Свіжозварене гаряче какао на сніданок забезпечить школяра « довгою » енергією на весь день. Теобромін , флавоноїди , антиоксиданти , вітаміни – ось що містить в собі натуральне какао. Ці речовини призводять до розширення судин , стимулювання мозкової діяльності , поліпшення настрою .

Енергія , відмінний настрій , підвищення швидкості реакцій і поліпшення розумової діяльності – все це необхідно дитині для успішного навчання !

8 . Лляна олія

Давно відома чудесна користь лляної олії для здоров’я , обумовлена високим вмістом в ньому Омега 3 , необхідного для зміцнення імунітету і поліпшення роботи мозку. Дитині – школяру до 14 років достатньо 1 чайної ложки лляної олії в день , дітям старше 14 років потрібно давати 1 ст. ложку олії на день .

Вживати лляне масло краще зранку натщесерце , але якщо дитина не приймає продукт у чистому вигляді , додавайте масло в салати , каші та інші страви.

Це не означає, що малюка треба годувати саме цими корисними продуктами. Досить хоча б один з них просто додавати в щоденний раціон дитини, щоб зробити його корисним для пам’яті малюка.

http://mam.ua