Родина, члени якої разом моляться, завжди буде єдиним цілим

Родина, члени якої разом моляться, завжди буде єдиним цілим

Послання Матері Терези з Калькутти в “рік сім’ї”
Родина, члени якої разом моляться, завжди буде єдиним цілим

Подякуймо разом Господеві за цей рік, присвячений родині. Бог дуже цінує родини. Він ніжно любить кожну сім’ю. Родини є особливими осередками у Його Божих руках, бо саме через них Господь промовляє до нас про ті величні справи, для яких нас створено, щоб ми любили і приймали взаємну любов.
Якими є наші родини, такими є наші сусіди, такими є наші Міста, наші держави. Якщо сім’ї будуть центрами любові, спокою та святості то й наші країни і цілий наш світ потопатимуть у любові, спокої, єдності з Богом та взаємній злагоді.
Кожна родина повинна пам’ятати про важливу роль спільної молитви. Родина, члени якої разом моляться, завжди буде єдиним цілим, пов’язаним любов’ю і ласкою Ісуса. І лише коли родина є одним цілим, її члени можуть любити один одного і самого Бога, який полюбив нас через Ісуса Христа. Спільна молитва – це спільне життя не тільки під одним дахом, а життя один для одного та любов через Ісуса.
Звідки ж родини черпатимуть світло, потребу та силу для такого життя? Звичайно ж, від Ісуса та Його Містичного Тіла, -Церкви. Ісус дав Своїй Церкві все те, що потрібно, аби збудувати родину, бо віддав нам Самого Себе через Своє Слово, Свої Таїнства, Свій авторитет – а ми знайдемо все це у Його Церкві.
Коли сім’я прислухається до Слів Ісуса, вона чує Його Правду.
Коли сім’я наслідує Заповіді Ісуса, то йде Його шляхом.
Коли сім’я приймає Святі Таїнства, то живе з Ісусом і в Ньому.
Через те, що сім’я є таким великим даром Божим, ми всі повинні берегти її. Про це не повинні забувати і глави держав. Отож помолімося, аби ті, хто в уряді, дбали про інтереси сім’ї, а особливо її релігійні обов’язки (молилися разом), були одностайними та поважали життя (любили один одного).
Нехай Свята родина – Ісус, Марія та Йосиф – стане прикладом та заступницею всіх родин. Об’єднуймося у молитві за цей “рік родини”:
“Отче Небесний, що дав нам взірець для життя – Святу родину з Назарету – допомагай нам. Небесний Отче, перетвори наші родини на такі Назарети, в яких панує любов, мир та радість. Нехай вони будуть взірцями, які зміцнює Євхаристія та які випромінюють радість.
Допомагай нам через спільну молитву залишатися разом у радості й смутку. Навчай нас у кожному члені нашої родини бачити Ісуса, а особливо в тих, які є нещасними.
Нехай Євхаристійне Серце Ісуса перетворить наші серця на прості та скромні, такі, як Його Серце, нехай допоможе нам виконувати наші родинні обов’язки як найсвятіше.
Любімо один одного, як Господь любить нас усіх: щораз більше і більше і прощає нам наші провини та помилки.
Допомагай нам, люблячий Отче, приймати все, що Ти посилаєш нам, бо й Ти приймаєш усе з посмішкою на вустах.
Непорочне Серце Марії, Причино наших радостей, молися за нас.

Святий Йосифе, молися за нас.
Святі Ангели, будьте завжди поряд, ведіть і захищайте нас. Амінь.”

“Не бійтеся небезпек! Божественні сили є набагато могутнішими за наші труднощі!” Так підбадьорює нас Папа Іван Павло II у своєму “Листі-звертанні до родин”, аби ми протистояли нападам на родини, батьків-християн, виступали проти їхнього морального занепаду.