МОЛИТВИ ЗА ЗДОРОВ’Я ДІТЕЙ

МОЛИТВИ ЗА ЗДОРОВ'Я ДІТЕЙ

Коли матимете віру, як зерно гірчиці, то скажете оцій горі:
Перенесися звідти туди — і вона перенесеться; і нічого не буде для вас неможливого

(Матея 17,20)

Молитва за хворого до Матері Божої Неустанної Помочі


 О Мати Неустанної Помочі, Твій Божий Син, Якого тримаєш на руках Своїх, вислухує кожну просьбу Твою. Доручи ласкаво Йому хворого/хвору (ім’я), покірно молюся до Тебе. Промов тільки слово — і хворий/хвора одужає. Не відмов у цій ласці, бо надіємося на велику доброту Твою. Проси Сина Свого, аби зберіг життя наше. Залишайся для хворого/хворої доброю і милосердною Цілителькою, бо в помочі твоїй віднайде сили втрачені. Прийди, о Мати Неустанної Помочі, на допомогу хворому/хворій і наділи його/її силою, аби покірно віддав/віддала себе волі Бога всемогутнього. Дай йому/їй ласку терпеливости, обережи від розпачу.
 О Мати Божа, розрадь і утіш нас, грішних і поспіши до нас зі Своєю неустанною поміччю. Амінь.

Молитва за хвору дитину до святого Ґерарда


 О святий Ґерарде, подібно до нашого Божественного Спасителя, Ти виявив до дітей вельми ніжну любов і чимало з них звільнив од немочей різноманітних, навіть від смерти, зглянься ласкаво на нас, стурбованих батьків, які молять Тебе привернути дітям здоров’я якщо така воля Божа. Обіцяємо виростити їх християнами добрими та зберігати їх у постійній пильності від прокази гріха. Ми благаємо Тебе про цю ласку, о співчутливий Брате, через ту любов, якою Ісус і Марія оточили Твоє дитинство. Амінь

Молитва за хвору дитину


 Боже, для Тебе все зростає, від Тебе отримує міць, простягни, Господи, правицю Свою над нашою дитиною, що захворіла. Нехай наповниться здоров’ям і силою, нехай дійде до повноти благодаті, щоби з вдячністю служила Тобі по всі дні життя свого.
 Боже милосердний, Ти визначаєш обов’язки Ангелам і людям: благаємо, учини, щоби на землі життя нашої дитини стерегли ті, котрі служать Тобі на Небі. Во ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Молитва за здоров’я дитини до святого великомученика і цілителя Пантелеймона


 О великий угоднику Христовий, святотерпче і цілителю многомилостивий Пантелеймоне! Змилосердься надо мною грішною, почуй стогін і плач мій. Умилостив Небесного верховного Лікаря, Творця і Цілителя душ і тіл наших, Христа Бога, — як на те Його воля свята, хай дарує дитині моїй зцілення від недуги. Прийми недостойне моління моє, не відкинь мене й не гидуй моїми ранами гріховними, змасти їх єлеєм милости Твоєї і зціли дитя моє благодаттю. Виблагай у Христа Господа, Угоднику Божий, щоб через Твоє заступництво дарував здоров’я тілові й спасіння душі дитини моєї. Амінь.

Молитва за здоров’я дитини до праведного Симеона Богоприємця


 О великий угоднику Божий Богоприємцю Симеоне! Стоячи перед Престолом Царя великого і Бога нашого Ісуса Христа, сміливість маєш до Нього, бо Він заради спасіння нашого на руках Твоїх лежати зволив. До Тебе, як до сильного заступника та молитвеника за нас, прибігаю, грішна і недостойна. Моли всеблагого Бога, щоб одвернув гнів Свій, змилувався над нами і зцілив дитину мою, направив нас на шлях покаяння і утвердив у сповненні Заповідей Своїх. Збережи молитвами Твоїми в мирі життя дитини моєї, і в усьому благому доброго успіху випроси, даруючи все, що для життя та благочестя дитині моїй необхідне. Прошу Тебе, святий симеоне, щоб дитина моя тихе і мирне життя прожила у благості і чистоті й укінці сподобилася Царства Небесного. Амінь.

Молитва за недужу дитину


 Отче Святий, Лікарю Небесний душ і тіл наших! Ти послав єдинородного Сина Свого, Господа нашого Ісуса Христа, що зціляє усякі недуги й немочі та від смерти ізбавляє, зціли раба Твого/рабу Твою (ім’я) від усякої хвороби і оживотвори його/її благодаттю хреста Твого, молитвами Пресвятої Владичиці нашої Богородиці й Приснодіви Марії, і всіх Святих Твоїх, бо Ти єси джерело зцілення, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо з Єдинородним Сином Твоїм, і з Духом Святим нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Молитва до Пресвятої Богородиці на чудотворній іконі “Цілителька”


 Прийми, о преблагословенна і всемогутня, велична Владичице, Діво Богородице, мої співи й молитви, які я, недостойна раба Твоя, зі сокрушенням серця та зі слізьми перед Твоїм образом цілющим нині приношу. Ти кожну просьбу сповняєш, скорботи полегшуєш, немічним здоров’я даруєш, розслаблених і хворих зцілюєш, від біснуватих бісів виганяєш, ображених від образ звільняєш, прокажених очищаєш і малих дітей милуєш, а також, велична Владичице Богородице, від темниці та кайданів звільняєш, усякі страждання вгамовуєш. Бо все стає можливим через заступництво Твоє перед Сином Твоїм, Христом Богом нашим.
 О препрославлена Мати, Пресвята Богородице! Неустанно молися за нас, недостойних рабів Твоїх, що славлять і почитають Тебе, і з серцем сокрушенним поклоняються пречистому Твоєму образу, і що мають надію і віру непохитную до Тебе, Приснодіви преславної і пренепорочної, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Молитва до всіх Святих і безтілесних Небесних Сил коли захворіло немовля


 Боже святий, що в Святих спочиваєш, тебе голосом трисвятим Ангели на Небесах оспівують, і люди на землі у Святих Твоїх хвалять. Ти Духом Твоїм Святим кожному благодать даєш і нею святій Церкві Твоїй, призначивши одних апостолами, інших пророками, чи благовісниками, або пастирями, й учителями. Безліч з роду в рід Святих, які Тобі Самому в усьому Своїм благочинням догодили і, залишивши нам приклад Свій подвигів благих, до Тебе в радості перейшли і готові нам допомогти у напастях, що самі вони колись претерпіли. Молю Вас, Божі Святі, опікуйтеся повсякчас дитиною моєю і визволіть її з хвороби. Згадую Вас, всіх Святих, і прославляю Ваше боговгодне життя, і Тебе, Господи Боже, що в їх діях, величаю. Вірую, що їхні благодіяння Твоїм даром були. Щиро молю Тебе, Святий Святих, сподоби мене грішну й дітей моїх їхнє вчення, життя, любов, віру та довготерпіння наслідувати і з їхньою поміччю молитовною, а найбільше за Твоєю благодаттю всемогутньою, разом з ними Небесної слави сподобитися, прославляючи ім’я Твоє пресвяте: Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас, і навіки вічні. Амінь.

Молитва до святої Параскевії П’ятниці при хворобі дитини


 О свята і преблаженна мученице Христова Параскевіє, красо дівича, мучеників похвало, чистоти образе, доблести дзеркало, премудрих подиве, віри християнської покрове, ідольського обману викривателько, Євангелія Божественного поборнице, заповідей Господніх послідовнице! Ти сподобилася прийти до пристановища спокою вічного і в чертозі Нареченого Твого Христа Бога велично веселитися. Ти особливим вінцем дівицтва і мучеництва прикрашена. Молимо Тебе, свята Мученице, будь нашою блаженною заступницею перед Христом Богом, турботою Якого Ти звеселяєшся. Моли Всемилостивого, Який словом очі сліпим відкрив, щоби визволив дитину мою від хвороби тілесних та душевних очей наших. Розжени Своїми молитвами святими морок темний гріхів наших.
 Поспіши, о свята Параскевіє, на поміч мені й дитині моїй, — випроси в Бога зцілення душі і тіла. Щоб за Твоєю допомогою ми з пітьми вийшли в світлі віри істинної та діянь божественних. Амінь.

Молитва за хворого в родині


 Боже всеблагий, прошу Тебе за нашого хворого/хвору (ім’я). Споглянь на терпіння його/її душі і тіла, учини з ним/нею по милості Своїй. Дай, Господи, щоб спізнв/спізнала на собі силу доброти Твоєї і в здоров’ї та радості міг/могла вернутися до нормального життя. Зміцни в ньому/ній глибоке уповання і довіру до Твоїх Вітцівських намірів і поможи йому/їй прийняти волю Твою. Амінь.

Молитва про добре використання часу хвороби


 Отче Небесний! Ти Сина Свого єдинородного послав на землю, щоби визволив нас од гріха й смерти. Нехай любов Ісуса Христа учинить мене сильною і витривалою, щоби знести ці терпіння. Дай, Господи, щоби в хворобі своїй я віднайшла нагоду для очищення серця свого і зміцнила волю відповідально сповняти покликання своє. Підтримай мене ласкою Своєю, Отче милосердя, щоби в недузі я могла радісно прославляти чоловіколюбіє Твоє і довіряти Твоїй Благості безмірній. Амінь.

Молитва-подяка за відновлене здоров’я


 Сповнена радости приходжу до Тебе, Господи наш Ісусе Христе, зі словом благодарення за повернене здоров’я. Дякую за опіку лікарів і тих, що доглядали за дитиною моєю, рукам умілим, і серцям добрим людей зичливих, бо Ти, Боже, керуєш усім і Ти є усього Першопричина. Воля Твоя учинила, що повернулися сили дитини моєї, що вертається до родини й до навчання (праці). Благодарю Тебе, Боже мій, за все, прославляючи ім’я Твоє пресвяте: Отця, і Сина, і Святого Духа, нани, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Світло-Життя