Бути святим сьогодні…

Слава Ісусу Христу.
Дорога спільнота “Домашня Церква”.
Хочу розповісти вам про те що ми почули і побачили під час ІІІ з’їзду мирян УГКЦ, який відбувся 3-го листопада у Києві, і на Форумі “Відкриті двері УГКЦ” – 4 листопада.
На з’їзді були присутні багато мирян, представники близько 30 спільнот і рухів з усієї України, священики і монахині. Загалом було близько 300 делегатів з усіх єпархій і екзархатів нашої Церкви. Від нашої спільноти приїхали Мирон і Оксана Шкробут, Орися Пазиняк і Андрій Комарницький. А ще з нами був отець Дмитро Романко, який також належить до нашого Руху.
Основним закликом з’їзду було “Покликання до святості сьогодні”. У вітальному слові Блаженніший Святослав наголосив, що “святість – це найкращий спосіб бути собою. Жити вповні – це спасіння. Не можна бути вповні без Джерела Життя.” Бути мирянином – це покликання, це обдарування Святим Духом.
Особливо мені запам’яталося таке слово: ” Насіння, коли воно має всі необхідні умови – тепло і вологу – проростає. Людина також має всі необхідні умови для зростання, але вона може сказати – НЕ ХОЧУ! Не хочу зростати! Не хочу змінювати своє життя! Не хочу бути святим!”. В Церкві, в спільноті можна зростати.Сказати Богові “ТАК” і йти обраною дорогою. Не бігати з однієї дороги на іншу дорогу, бо до обіцяного міста не дійдеш. Дорога мирянина до святості непроста, але нею варто йти.
Бог кличе до святості, бо Він нас любить. До неба ніхто не попаде, якщо за життя не був святим.
Як розпізнати, що Бог нас кличе? Перебувати на молитві і Господь відкриє, що маємо робити.

У неділю 4 листопада ми були на Божественній Літургії в Патріаршому Соборі, яку очолював Глава нашої Церкви Блаженніший Святослав. Співслужили ще 3 єпископа і близько 40 священиків і повний храм божого люду. Читався уривок з Євангелії від святого Луки, як Ісус зцілив біснуватого. Тільки Господь може зцілити нас від наших недуг. гріхів, знеохочення. Коли Він зціляє, то говорить до зціленого: “Вернись додому і розкажи все те, що Бог зробив тобі”. Розкажи своїм домашнім, родині, сусідам, спільноті, співпрацівникам на роботі – розкажи всім, що зробив у твоєму житті Бог.
Маємо свідчити своїм життям, бути відкритим на дари Святого Духа.
Нехай Добрий і Милостивий Господь благословляє нас і відкриває наші серця до святості.
Амінь. Алилуя!

Оксана Шкробут

Бути святим сьогодні...
Бути святим сьогодні...
Бути святим сьогодні...
Бути святим сьогодні...
Бути святим сьогодні...
Бути святим сьогодні...
Бути святим сьогодні...
Бути святим сьогодні...
Бути святим сьогодні...