І Всеукраїнська Конгрегація Відповідальних Руху Світло-Життя 7 по 9 жовтня 2016 р

І  Всеукраїнська Конгрегація Відповідальних Руху Світло-Життя 7 по 9 жовтня  2016  р

Вінниця, 30.08.2016

Дорогі учасники Руху Світло-Життя!
Уже більше 25 років наш Рух служить Церкві на українській землі. У всіх римо-католицьких та в декількох греко-католицьких єпархіях він оживляє наші
спільноти. У лютому 2017 р ми будемо святкувати 25 років Домашньої Церкви в Україні. Дякуємо Богу за те, що два роки тому єпископат України офіційно затвердив статут Дияконії Руху Світло-Життя в Україні, а в травні цього року була обрана перша пара Домашньої Церкви країни – Руслан і Світлана Кагановичі.
Слуга Божий о. Франциск Бляхницький з самого початку бачив наш Рух як Боже діло, котре існує й розвивається завдяки активної участі світських людей та завдяки гармонійній співпраці мирян і священиків. Особливо це проявляється в Домашній Церкві, де взаємне доповнення Таїнства подружжя і священства приносить рясні плоди розвитку та зміцнення подружньої єдності. З іншого боку, священики, які служать сім’ям, утверджуються в своєму покликані. Особисто я не уявляю собі сьогодні мого священства без того, щоб постійно навчатися в родин любові, прощення, покори, вірності, терпеливості у вихованні дітей. Тому я хочу щиро подякувати за цей досвід усім родинам, яких я зустрів на дорозі мого священицького служіння.
Також молодь переживає свою участь в оазових спільнотах не тільки як пасивне приймання, але як взаємне обдаровування тим, чим раніше Господь нас наділив. Слово «аніматор» означає того, хто оживляє, надихає, є «душею спільноти», але це все чинить у силі та в Ім’я Ісуса Христа, тому передусім аніматор сам має наповнюватися Його життям. Ми ще живемо чудовими спогадами Світового Дня Молоді у Кракові, який ми попередили пережиттям оази в Центрі Руху Світло-Життя в Кросцєнку. Хочемо тепер втілювати в життя місію милосердя, до якої закликав нас Святіший Отець Франциск.
Дякую Богові за всі оази та реколекції, які відбулися в цьому році, за модераторів, аніматорів, а також за всіх, хто вірно служить у спільнотах у парафіях. Дякую всім священикам, які присвячують свій час служінню дітям, молоді, дорослим та сім’ям в Русі Світло-Життя.
Рух Світло-Життя – це Боже діло, довірене нашим слабким людським рукам. Розвиток діла залежить від твоєї активної участі в ньому. Деколи приходить спокуса знеохочення, деколи здається, що замало нас, задіяних у справи Руху, однак Господь Бог для звершення Своїх діл не потребує натовпу – Він потребує людей, відданих Йому щиро і до кінця. Тому в традиції Руху Світло-Життя з 1976 р існують щорічні зустрічі тих, які хочуть служити, бути в розпорядженні Господа («Ось іду виконати Твою волю, Боже» – Євр 10, 7) .
Ці зустрічі мають назву Конгрегація Відповідальних Руху Світло-Життя й відбуваються у Польщі, в Ченстохові.
Рух в Україні дозрів вже до того, щоб подібну зустріч організувати в масштабах України. Тому запрошую до участі в І Всеукраїнській Конгрегації Відповідальних Руху Світло-Життя, яка відбудеться в Центрі Руху Світло-Життя в Гвардійському з 7 по 9 жовтня 2016 р. Запрошую взяти участь у Конгрегації всіх модераторів, сестер, членів дияконій, аніматорів і всіх, хто несе будь-яку відповідальність за Рух, всіх, хто хоче служити та ділитися з іншими тим, що сам отримав. На зустрічі Дияконії Єдності Країни 9 травня 2016 р була обрана тема, яка одночасно визначає мету нашої першої конгрегації – «Єдність і Дияконія». З нашої єдності з Отцем і єдності поміж нами народжується наша дияконія – служіння один одному в родинах, у парафіях, у спільнотах Руху, в цілій Церкві та служіння для сучасного світу, який зав’яз у численних проблемах, котрих сам вирішити не може. Тому в році милосердя ми хочемо також задуматися над текстом конференції о. Ф. Бляхницького «Визволення через правду – діло милосердя», яку він проголосив на одній із перших конгрегацій у Польщі в 1981 р. Тему визволення будемо продовжувати під час XV Всеукраїнського Паломництва КВЛ 29 жовтня 2016 р у Києві.

Дорогі учасники Руху, бажаю вам доброго пережиття післяоазових Днів Спільноти у ваших дієцезіях і сподіваюся на нашу зустріч на Конгрегації в Гвардійському. Прошу передати цей лист всім членам нашого Руху і всіх запрошую до молитви в намірах І Конгрегації Відповідальних Руху Світло-Життя в Україні.

З даром молитви,
о. Ярослав Ґонсьорек,
Модератор Руху Світло-Життя в Україні

Інформація:
Всіх бажаючих взяти участь у І Конгрегації Відповідальних Руху Світло-Життя в Україні просимо зголоситися до своїх дієцезіальних пар або дієцезіальних модераторів. Їх же в свою чергу просимо надати інформацію про кількість учасників у Центр Світло-Життя в Гвардійському до кінця вересня 2016 р.
Більше інформації на сайті: oazaukraina.blogspot.com

[attachment=359:лист запрошення на конгрегацію-2016.pdf]