П’ять ознак здорових відносин

Багато з нас «застряють» в токсичних відносинах, тому що не знають, який партнер їм насправді підходить.
Провівши опитування сотень пар, сімейний терапевт Енн Мілфорд визначила ознаки, які говорять про те, що ви дійсно зустріли свою половинку.

«Я скасувала наше весілля 18 років тому, – пояснює свій інтерес до теми Енн Мілфорд (Anne Milford). – Рішення далося мені нелегко – я провела кілька років після цього хворобливого і публічного розриву, намагаючись зрозуміти, чому майже вийшла заміж за зовсім невідповідну людину. Мені довелося подивитися в обличчя фактам: в глибині душі я завжди знала, що ми не пара. Крім того, у мене не було ні найменшого уявлення, хто мені по-справжньому підходить і як його знайти».

Енн Мілфорд вважає, що їй пощастило, – вона врешті-решт зустріла свою справжню любов і вже п’ятнадцять років живе в щасливому шлюбі, у них з чоловіком троє дітей. «За роки роботи я вислухала чимало історій жінок, які опинилися в пастці нещасливою сімейного життя або, як я, скасували весілля в останній момент, щоб не робити жахливу помилку, – каже експерт. – Я зрозуміла, що більшість з нас просто не знає, як розпізнати підходящого партнера».

Разом з колегою, сімейним психотерапевтом Дженніфер Говейн (Jennifer Gauvain) Мілфорд опитала сотні жінок і визначила п’ять універсальних ознак, які говорять про те, що ви знайшли підходящого партнера і ваші відносини – здорові.

1. Ви пробуджуєте один в одному кращі, а не гірші якості. Чи допомагаєте один одному зростати внутрішньо, професійно і емоційно, визнаючи, що зміни – позитивна і корисна частина життя.

2. Ви довіряєте один одному і можете розраховувати на партнера у важких ситуаціях – ви впевнені, що він вчинить правильно. У ваших стосунках немає місця ревнощам, домислюванню і критиці заднім числом.

3. Ви любите разом веселитися. Забави додають гостроти у відносини, а сміх – найкращий афродизіак на світлі.

4. У вас спільні цінності та погляди на життя. Зв’язок на емоційному і духовному рівні є так само сильним, як фізичний потяг.

5. Ви поводитеся один з одним дбайливо і уважно, замість того щоб засуджувати і критикувати. Простий тест: який у вас голос, коли ви критикуєте або засуджуєте? Важко говорити різким тоном, якщо нами рухає турбота та участь.

Чи відповідають ваші нинішні відносини цим критеріям?
Якщо ні, можливо, варто прислухатися до голосу інтуїції. У глибині душі ви знаєте, чи підходить вам нинішній партнер. Пам’ятайте, що самотність, гормони і «метелики в животі» можуть затуманити розум навіть самої розсудливою жінки або чоловіка. Але чітке розуміння того, що таке здорові відносини, допоможе прояснити картину – сказати «прощавай» безнадійному роману і розпізнати свою людину, коли вона з’явиться на порозі вашого життя.

#порадня