XV Паломництво Круціяти Визволення Людини в Києві 29-30.10.2016

XV Паломництво Круціяти Визволення Людини в Києві 29-30.10.2016

«Правда визволить вас» (Йн 8, 32).
Ці слова Христа нерозривно пов’язані з ділом Круціяти визволення людини: кожен її учасник має спочатку прийняти і визнати їх своїми, зробити Словом життя, світлом життя.
«Ніщо сьогодні так не потрібно нашій Вітчизні та світові, як присутність людей, що так зрозуміли і здійснили свою свободу. Тільки люди, визволені таким чином, можуть принести свободу іншим, — люди, яких правда визволила через те, що вони мали відвагу визнати її та діяти згідно з нею, бо лише тоді виконується обітниця Христа і правда визволяє. “Хто йде за Мною, не блукатиме в темряві, а матиме світло життя” (Йн 8, 12)» (Настанови VI Конгрегації відповідальних Руху Світло-Життя, Польща 1981).
Цьогорічне XV паломництво, яке припадає на Святий Рік — Ювілей Милосердя, є нагодою відкрити, що кожен учинок милосердя несе в собі дію визволення. Тому цим паломництвом ми прагнемо проголошувати визволення через правду як учинок милосердя та бути причетними до нього. Ми робимо це в дусі християнської любові й відповідальності щодо наших братів і сестер, наших родин і спільнот, нашого суспільства, народу й держави, Європи та всієї людської родини.
«Вітчизні та світові сьогодні потрібні не так учителі правди, як свідки правди, що свідчать про неї не тільки словами, але прикладом чистої інтенції, що підтверджується безкорисливістю та жертвою життя заради правди, з правди і за правдою, жертвою, яка в разі необхідності йде аж до віддання життя».
Тему нашого паломництва підказало послання VI Конгрегації відповідальних 1981 року (Польща). Ми звертаємося до неї передусім тому, що вона містить роздуми над проголошеною тоді енциклікою про Боже Милосердя «Dives in Misericordiae».
Запрошуємо на XV Паломництво КВЛ 29-30.10.2016 до парафії Марії Матері Церкви, яка розташована за адресою: бул. Перова, 1б, м. Київ.

Програма починається о 930. О 1500 – коронка до Божого Милосердя і Хресна Дорога зі свідченнями. О 1830 – Свята Меса під проводом єпископа Леона Дубравського. Увечері запрошуємо на зустріч груп самопомочі для осіб, які мають проблеми з алкоголем, для осіб, чиї близькі потрапили в залежність.
На нічній адорації Пресвятих Дарів буде нагода попросити про заступницьку молитву. Існує можливість нічлігу.
Паломництво завершить недільна Меса о 900.
Вартість участі дорослої особи (організаційні витрати + харчування) — 50 гривень.

о. Павел Росса,
модератор КВЛ у Кам’янець-Подільській дієцезії