У хресній ході проти пияцтва в Петербурзі взяли участь 700 осіб

За словами одного з організаторів, директора виставки-ярмарку “Православна масляна” Ігоря Матвєєва, місто вперше дозволило провести тверезницький хресний хід. На захід вийшли представники петербурзької єпархії з відділу по боротьбі з пияцтвом, громадська організація «Духовна спадщина».

«Приводом послужила та проблема, яка існує з алкоголізацією нашої країни… Тільки твереза людина може щось робити, виробляти, – сказав Матвєєв. – Озброївшись іконою “Неупиваєма чаша” із Серпухова ми пройшли з нею, з хоругвами, читаючи молитву за протверезіння російського народу».
У хресній ході проти пияцтва в Петербурзі взяли участь 700 осіб

Щороку через алкоголізм в Україні помирає понад 40 тисяч людей, а 100 тисяч українців – алкоголіків лише офіційно стають на облік.

Варто зауважити, що Всесвітня організація охорони здоров’я ООН оприлюднила результати дослідження, згідно з яким найбільш питущою країною в світі за підсумками року визнаний крихітний Люксембург. Росія зайняла за вживання спиртного 18-е місце.

Другу після Люксембургу рядок у «п’яному рейтингу» займає «пивна» Чехія. Слідом йде маленька, але горда Естонія.
Трохи не дотягла до «п’єдесталу пошани» Німеччина. Значно відстала від партнерів по ЄС «винна» Франція. Але навіть середній британець зараз випиває за рік приблизно 9,29 літрів. Це 16-й показник в світі. До того ж на Туманному Альбіоні дуже гостро стоїть проблема пияцтва в підліткової середовищі. За цим показником молоді піддані британської корони попереду всього Старого Світу. І «зелений змій» з кожним роком обвиває їх все тугіше.

«Для жителів Великобританії вживання алкогольних напоїв є важливим соціальним фактором, – говорить РБК daily перекладач і викладач МДІМВ Олена Яблокова. – Не пропустивши пару кухлів пива в пабі або не пригубивши кілька чарок віскі, вони просто, буває, важко спілкуються один з одним в силу менталітету, характерними рисами якого є деяка стриманість і замкнутість».

Православний Оглядач