“Розумний професор”

"Розумний професор"
Один розумний професор одного дня в університеті поставив своїм студентам таке запитання:
-Все, що існує, створено Богом?
Один студент сміливо відповів:
– Так, створено Богом.
– Бог створив все? – запитав професор.
– Так, сер, – відповів студент.
Професор запитав:
– Якщо Бог створив все, означає Бог створив зло, раз воно існує. І згідно з тим принципом, що наші справи визначають нас самих, означає Бог є зло. Студент принишкнув, почувши таку відповідь. Професор був дуже задоволений собою. Він вихвалявся студентам, що він ще раз довів, що віра в Бога це міф.
Ще один студент підняв руку і сказав:
– Можу я поставити вам питання, професор?
– Звичайно, – відповів професор.
Студент піднявся і запитав:
– Професор, холод існує?
– Що за питання? Звичайно, існує. Тобі ніколи не було холодно? Студенти засміялися над питанням молодої людини.
Молода людина відповіла:
– Насправді, сер, холоду не існує. Відповідно до законів фізики, те, що ми вважаємо холодом насправді є відсутністю тепла. Чоловік або предмет можна вивчити на предмет того, чи має він або передає енергію. Абсолютний нуль (-460 градусів по Фарегейту) є повна відсутність тепла. Вся матерія стає інертною і нездібною реагувати при цій температурі. Холоду не існує. Ми створили це слово для опису того, що ми відчуваємо за відсутності тепла.
Студент продовжив:
– Професор, темнота існує?
Професор відповів:
– Звичайно, існує.
Студент відповів:
– Ви знову не маєте рації, сер. Темноти також не існує. Темнота насправді є відсутність світла. Ми можемо вивчити світло, але не темноту. Ми можемо використовувати призму Ньютона щоб розкласти білий світ на безліч кольорів і вивчити різні довжини хвиль кожного кольору. Ви не можете виміряти темноту. Простий промінь світла може увірватися в світ темноти і освітити його. Як ви можете взнати наскільки темним є який-небудь простір? Ви вимірюєте яку кількість світла представлено. Чи не так? Темнота це поняття, яке людина використовує щоб описати що відбувається за відсутності світла.
Врешті-решт, молода людина запитала професора:
– Сер, зло існує?
Цього разу невпевнено, професор відповів:
– Звичайно, як я вже сказав. Ми бачимо його щодня. Жорстокість між людьми, безліч злочинів і насильства по всьому світу. Ці приклади є не чим іншим як проявом зла.
На це студент відповів:
– Зла не існує, сер, або принаймні його не існує для нього самого. Зло це просто відсутність Бога. Воно схоже на темноту і холод – слово, створене людиною щоб описати відсутність Бога. Бог не створював зла. Зло це не віра або любов, які існують як світло і тепло. Зло це результат відсутності в серці людини Божественної любові. Це на зразок холоду, який настає, коли немає тепла, або на зразок темноти, яка настає, коли немає світла.
Професор сів.
Ім’я молодого студента було – Альберт Ейнштейн.

http://mihaelkalush.at.ua