“Приход” чи жива парафія.

"Приход" чи жива парафія.

9 лютого 2011 року відбулася зустріч єпископа-помічника Львівської архієпархії Венедикта Алексійчука з членами Домашньої Церкви у Львові.
Під час аудієнції владика Венедикт сказав, що “часто парафії, особливо в великих містах, є ,як кажуть наші брати росіяни, “приходами”.
Люди приходять в неділю на Літургію переважно на одну і ту саму годину, мають вже “своє улюблене місце” в в храмі, впізнають де-коли сусідів, навіть вітаються з ними кивком голови. Але одразу після закінчення Служби Божої починається “отход” – люди йдуть додому і на цьому парафіяльне життя закінчується.
Саме такі спільноти як “Домашня Церква” допомагають перетворити “приход” на справді живу парафію – родину. Парафіяни спілкуються, моляться разом, допомагають і підтримують один одного. Стають однією родиною. Для них звернення священика “дорогі брати і сестри” вже не є просто гарним словосполученням, вони справді стають братами і сестрами у Христі.
Крім того у більшості парафій налагоджена праця з дітьми та молоддю. Але молоді люди, які виросли при різних парафіяльних спільнотах, одружуються і відходять від спільнот – залишаються сам на сам з багатьма проблемами.
“Домашня Церква” об’єднує християнські родини і може діяти при кожній парафії.”
На завершення владика Венедикт дав усний дозвіл на діяльність “Домашньої Церкви” у Львові і уділив своє благословення.


Мирон Шкробут