Ваші діти !

– Слава Ісусу Христу , Мамо шо діти робліт ? – дзвоню з самого рані , бо заскучила- м.

-Йой , дай мені спокій з вашими дітьми … Від рані носітсі по загороді з будиночком, бо вони переселяються …. Добре шо дідо то не видит, поїхав в гори по чорні ягоди .
– Мамо, та добре шо зайняті …
– Та тобі добре казати , а я лиш сі віддихала від того шо Михайлик серпом косив травичку. Я серп вже дві неділі знайти не можу, а він десь найшов …. Та добре шо Ісус оберігав шо ні ножіньку ні рученьку собі не порізав …..Відов на друге літо без вас сюди не приїдут. Та то за день 300 разів Бабусю , а ми хочемо, а ми йдемо, а ми …. Та то не ті діти шо сєдут тихонько і бавлітсі , та то в кождому кутичку, в кождому кутичку . Якби то діти віросли в селі, то я би не переживала. А то міські діти , шо вни розуміют шо то таке сокєра, чи вила….чи гралі .. чи серп … Та ніц вни не розуміют….

– Мамо, та ваші внукі не можут бути тихосенькими дітьми , бо вни вдалисі в дідуся і бабусю … Ви самі мені з татом розказувала , що бабця з вами не вітримувала. А тато світочні штани за один день пірвав в мочєрах, бо ковзавсі на сраці….

– Та певно , я якби така була, як твої діти прохірна , то мама-небожка би зо мнов здуріла ….

– Мамо ше трошка літа сі лишило і вже поїдут на цілий рік до Львова , то ше будете сумувати за ними і щоднини згадувати з татом ” Миціток ”
( Мицітко бабине – так лагідно мама називає внуків, коли говорит з ними по телєфону … )
Поклавши трубку пригадую собі історії з маминого дитинства, які переповідалися з посмішкою на всіх гостинах . Як мама з колежанков грали в лапанки на горісі коло медпункту і мама впала з дерева та на пів днини оніміла зо страху і сили удару…. як мама з”їла шершня, який сів на хліб з смальцем , а вона його не вздріла бо ловила гав і маму ледве врятували … як спускаласі з берези, як гатила плесо і таких ше мож написати ще 100 + 1 .
Але внуки мают бути тихосенькі і чемнесенькі, як янголики…..
Ваші діти !

Анничка Федунь
Кохана дружина
Щаслива мама
Менеджер в sling-sling.com.ua – найкращі товари для малечі ТУТ !