ВИМОГА Щодо неприпустимості видалення з Конституції України визначення шлюбу як союзу чоловіка та жінки..

ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ
Порошенку Петру Олексійовичу

ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРУ УКРАЇНИ
Яценюку Арсенію Петровичу

ГОЛОВІ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ
ГОЛОВІ КОНСТИТУЦІЙНОЇ КОМІСІЇ
Ґройсману Володимиру Борисовичу

НАРОДНИМ ДЕПУТАТАМ УКРАЇНИ,
ГОЛОВАМ ПАРЛАМЕНТСЬКИХ
ФРАКЦІЙ І ДЕПУТАТСЬКИХ ГРУП

Від (ПІП, адреса, статус (учасник війни, пенсіонер,
підприємець тощо))
______________________________________________
______________________________________________
______________________________________________
ВИМОГА

Щодо неприпустимості видалення з Конституції України
визначення шлюбу як союзу чоловіка та жінки,
неприпустимості появи в Конституції України нових понять – «гендер», «сексуальна орієнтація»,
а також вимога щодо захисту життя людини від зачаття до природної смерті

Звертаємося до Вас із закликом забезпечити виконання Конституції в частині захисту дітей та захисту сімейних цінностей. Життя людини починається з моменту зачаття і повинно захищатися як до так і після народження (Конвенція ООН про права дитини). Закликаємо Вас виконати вимогу «Конвенції про захист прав людини та основних свобод» – гарантувати право на життя кожній зачатій дитині.
1. Закликаємо Вас зберегти непорушними норми чинної Конституції України (ст. 51, у Проекті нової Конституції України від 13.07.2015 р. їй відповідає стаття 28) та Сімейного кодексу України (СКУ, ст. 21), які визначають шлюб як сімейний союз жінки та чоловіка, й обумовлюють, що «усиновлювачами не можуть бути особи однієї статі» (СКУ, ст. 211 ч. 3).
2. Закликаємо Вас не використовувати поняття «гендер», «сексуальна орієнтація» в Конституції України та в жодних інших законодавчих формулюваннях.

3. Закликаємо Вас внести зміни до статті 3 чинної Конституції України і викласти її в такій редакції: «Людина, її життя від зачаття до природної смерті, здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю».

4. Закликаємо Вас внести зміни до статті 27 чинної Конституції України (у Проекті нової Конституції України від 13.07.2015 р. їй відповідає стаття 23) і викласти її в такій редакції: «Кожна людина має невід’ємне право на життя від зачаття до природної смерті». Закликаємо Вас привести усі законодавчі та підзаконні акти у відповідність до статті 27 Конституції України (у Проекті нової Конституції України від 13.07.2015 р. їй відповідає стаття 23) у цій її новій редакції.

«____»_____________ _______________________________________ _________________ (Дата) (Прізвище, ім’я, по-батькові) (Особистий підпис)