Секрети сімейного щастя (1-4)

Секрети сімейного щастя (1-4)

1. Внутрішній уклад сім’ї
Що таке шлюб з точки зору святовітцівської літератури, яке віровчення про нього? Що означає «одним тілом» і один дух і як цього досягти? В чому сенс батьківства? Як уникнути лиха та помилок як при виборі супутника життя, так і в перші роки після весілля, коли закладає фундамент сім’ї?

2. Близькість подружжя та її плоди
Яка повинна бути ієрархія сімейних відносин? Чим небезпечні порушення цнотливості і аборти для обох членів подружжя, для всієї родини? Які типові помилки в вибудовуванні подружніх взаємин, у тому числі інтимних і як їх уникнути?

3. Діти: більше – краще.
Що таке почуття й інстинкт батьківства? Як виростити дитину добрим християнином, патріотом, гідною людиною? Як допомогти дитині прожити ранні роки життя і навчити його любити Бога, Божий мир, інших людей, зберігати віру в Христа?

4. Романтика любові бажана і небезпечна
Багато змішують природню любов, притаманну людині по природі, з любов’ю християнською. Чим закоханість, пристрасть і любов відрізняються один від одного? Якщо природний живий романтичний потяг виникає легко, але часто так само легко і швидко гасне, то істинна любов набувається душевними і духовними працями, терпінням і смиренністю протягом багатьох років – і саме тому буває твердою, непохитною