Пів мільйона французів протестували проти антисімейної політики Олланда

За даними організаторів, у столиці Франції участь в ході взяли 500 тис. чоловік. Поліція традиційно називає набагато менші цифри – 80 тис. чоловік. Через майже рік після прийняття так званого закону «шлюб для всіх», що легалізував одностатеві союзи, невдоволення у французькому суспільстві не спадає.

«Сім’я – головна цінність суспільства», – скандували маніфестанти, що прийшли цілими сім’ями, включаючи маленьких дітей. У натовпі можна було розгледіти прапори не тільки Франції, але цілого ряду інших країн ЄС і навіть Росії.

На думку організатора нинішньої акції протесту Людовін де Ла Рошер, влада Франції цілеспрямовано проводять «сімейноненависницьку» політику. Справа в тому, що разом з дозволом гей-шлюбів одностатевим парам було дозволено всиновлювати дітей нарівні з традиційними родинами. Тепер противники такого кроку побоюються, що уряд піде ще далі і надасть представникам меншин права вдаватися до допоміжних репродуктивних технологій для обзаведення дітьми – наприклад, штучне запліднення для жіночих пар.
Пів мільйона французів протестували проти антисімейної політики Олланда

Акція протесту проходить через тиждень після антиурядових виступів під назвою «День гніву», які ознаменувалися сутичками з поліцією. Тоді більше 200 осіб було затримано, близько двох десятків людей, зокрема поліцейські постраждали.

Закон про одностатеві шлюби набув чинності у Франції навесні минулого року, незважаючи на масові протести громадськості. Легалізація шлюбів представників меншин була одним з пунктів передвиборної кампанії президента Франсуа Олланда, політику якого сьогодні реально підтримують, за словами лідера «Французької весни» Беатріс Бурж, лише 15% французів. Попри це французька влада, за мовчазної згоди Євросоюзу та США, повністю ігнорує вимоги протестувальників, у той же час встановлюючи «демократію» в інших країнах, зокрема і в Україні.

Пів мільйона французів протестували проти антисімейної політики Олланда

джерело