8 ЗОЛОТИХ ДУМОК ПРО СВЯТОГО ЙОСИФА

8 ЗОЛОТИХ ДУМОК ПРО СВЯТОГО ЙОСИФАЖиття і святість святого Йосифа, Обручника Діви Марії та Опікуна Ісуса – чудовий приклад для наслідування.
Що про нього казали святі?

Св. Хосемарія Ескріва: Святий Йосиф, Батько Христа, є одночасно й твоїм Отцем і Господом – звертайся до нього.

Св. Йоан XXIII: Святого Йосифа я дуже люблю ‒ до такої міри, що не можу почати дня, ані його закінчити без першої і останньої думки, зверненої до нього.

Св. Хосе Марія Віласека: Могутність святого Йосифа нескінченно перевершує силу всіх ангелів і святих, зібраних разом, оскільки він є водночас потужний в серці Бога, як і Марії.

Св. Альфонс Лігуорі: Кожен мусить знати, що після Божої Матері ‒ святий Йосиф є зі всіх святих найулюбленіший Богом. Завдяки тому має він велику силу Господа в собі і може отримати благодаті для своїх прихильників.

Св. Тереза від Ісуса: Хто не знайшов ще вчителя, який 6и його навчив внутрішньої молитви, хай собі цього хвалебного Святого візьме за вчителя і провідника, а під керівництвом його не заблукає. Вже багато років, скільки пам’ятаю, щороку в день його свята прошу про якусь благодать ‒ і завжди її отримую, а якщо моє прохання в чомусь невідповідне, він його завжди виправить для більшого мого блага.

Св. Франциск Сальський: Благословенна Діва була дитиною, і святий Йосиф знав про це досконало, але він також знав, що була вона свята, чиста і ангельська, і не міг собі уявити Її винною у скоєнні гріха ‒ тому також залишив Її Божому суду . Чому так зробив? Новий Заповіт ясно про те говорить, оскільки “був він справедливою людиною” (Мт 1, 19). Справедлива людина, коли не може знайти пояснення вчинків або чийогось наміру, кого дуже поважає і шанує, не засуджує його, але залишає Божому суду.

Св. Бернард з Клерво: Від деяких святих ми отримуємо допомогу в особливих справах, але від святого Йосифа допомога дається у всіх, а, крім того, захищає він усіх, хто з покорою звертаються до нього.

Папа Леон XIII: “У святому Йосифі голови родин мають найправильніший взірець батьківської чуйності і дбайливості; подружжя – досконалий зразок любові, згоди і подружньої вірності; юнаки і діви – взірець і, разом з тим, опіку своєї цнотливості. Люди шляхетного роду повинні вчитися з його прикладу, як завжди і всюди, і в нестачі, зберегти шляхетність душі: багаті ‒ як турбуватися над усе про блага вічні. (…)

Джерело:
Католицький медіа-центр