Молитва подружжя

Молитва подружжя

Ісусе, Царю і поєднання всіх сердець, пануй у наших серцях. Вчини, щоб ми щоденно любили одне одного чистою і самовідданою любов’ю, повною самопожертви і взаємного служіння. Хай ніщо не буде для нас важке, велике, прикре, щоб ми могли засвідчити одне перед одним, що ми зв’язані на смерть і життя міцним вузлом любові, що ми належимо одне одному і маємо обов’язок допомагати собі взаємно за будь-яких обставин.

Дай нам дар терпеливості по відношенню до наших вад і поганих звичок. Жодний з нас не позбавлений вад, які можуть дратувати і знеохочувати.

Допоможи нам, Господи, щоб ми вміли їх не помічати, не реагувати на них, не чіплятися кожного слова чи дрібниці. Боже наш і Господи, наділи нас даром миру і взаємної пошани. Хай наші діти і внуки бачать, з якою делікатністю і сердечністю ми ставимося одне до одного, які ми уважні й чуйні до всього, що є вираженням найкращих почуттів по відношенню одне до одного.

Додавай нам сил, щоб ми вміли особливо в дні хвороби і глибокої старості піклуватися одне про одного, взаємно собі допомагаючи і несучи полегшення у ці важкі хвилини.

Просимо Тебе: надихни нас духом взаємної допомоги у формуванні в нас досконалішого Божого життя. Спаси наші душі, щоб ми могли разом радіти в небі так, як разом ми пройшли крізь ціле життя.

З молитовника “Щоденно з Богом”