Молитви вагітної жінки

Молитви вагітної жінки
Молитва подружжя, що не має дітей
Молитва за майбутніх матерів
Молитва до Пресвятої Богородиці на честь її ікони «Скоропослушниця» (щоб дитина народилася здоровою)
Молитва матері, що боїться народження зачатої дитини
та багато інших.

Молитва до Богородиці Діви в її іконі “Кормляща”
Прийми, Богородице Діво, слізні молитви рабів Твоїх, що до Тебе припадають.
Бачимо Тебе на іконі, як Ти на руках носиш і молоком грудей своїх годуєш Сина Твого і Бога нашого, Господа Ісуса Христа.
Ти безболісно Його породила, зате з болем дивишся на материнські скорботи і немочі синів і дочок людських. Тому, в гарячих сльозах припадаючи до твого образу зцілюючого і зі зворушенням його цілуючи, молимо Тебе, Всемилостива Владичице: нас, грішних, осуджених в муках родити і в печалях годувати дітей наших, милостиво помилуй і співчутливо заступи; дітей же наших і тих, що їх породили, від тяжкої недуги і гіркої скорботи визволи.
Даруй нам здоров”я і сили, щоб і годовані щасливо сил набирали, і кормлящі їх сповнилися радістю і потіхою, бо ж і понині за заступництвом Твоїм устами немовлят, що від грудей материнських поживу отримують, Господь вершить хвалу Свою.
О, Мати Сина Божого! Змилосердися над матерями синів людських, над немочами дітей Твоїх: зціли хвороби, що їх переслідують, втамуй наші скорботи і печалі і не відкинь сліз і зітхань рабів Твоїх. Вислухай нас, у день скорботи перед Тобою припадаючих, і в день радості і вибавлення прийми подячні прославляння сердець наших. Вознеси молитви наші до Престолу Сина Твого і Бога нашого, хай милостивим буде до гріхів і немочів наших і не обмежить милості Своєї для тих, що відають Ім”я Його, щоб ми та діти наші прославляли Тебе, милостиву Заступницю і вірну надію роду нашого на віки віків.
Амінь

Молитва подружжя, що не має дітей
Вислухай нас, милосердний і всемогутній Боже, щоб за благання наше послана була благодать твоя. Будь милостивим Господи, до молитви нашої, згадай закон Твій про помноження роду людського і будь милостивим покровителем нашим, щоб за Твоєю допомогою зберігалося Тобою ж установлене. Могутньою силою Твоєю Ти з нічого все сотворив і поклав початки всього, що існує і світі, – сотворив і чоловіка на образ свій, і високою тайною освятив союз подружжя на вказівку про тайну єднання Христа з Церквою. Зглянься, Милосердний, на рабів Твоїх цих, союзом подружнім поєднаних, коли вони благають допомоги Твоєї, нехай будуть плодовитими і побачать дітей своїх аж до третього й четвертого роду, і до бажаної старости доживуть, і ввійдуть у Царство Небесне через Господа нашого Ісуса Христа, якому належить всяка честь, слава і поклоніння зі Святим Духом навіки.
Амінь.

Молитва за майбутніх матерів
Всевидючий Отче! Ти дав людське життя через співпрацю чоловіка і жінки, що зійшлися разом у єднанні любов’ю. Впродовж дев’яти місяців, дитина забезпечена їжею і оселею в утробі матері. Дай усім майбутнім матерям терпеливість зносити будь-які фізичні незручності чи душевні страждання, які вони досвідчують протягом вагітності. Дай усім матерям радість очікування нового життя, яке готується в їхніх утробах. Дай матерям мудрість, щоб пізнавати як розвивається життя в їх утробах, щоб не зробили нічого, протягом своєї вагітності, що може бути небезпечним для їх дітей. Дай їм дітей здорових на тілі і дусі. Дай усім майбутнім матерям необхідну духовну, матеріальну, психологічну і соціальну підтримку, яку вони потребують, щоб привести своїх дітей у світ. Допоможи усім самотнім матерям щоб вони мали мужність доносити своїх дітей до кінця вагітності і після народження зробити щонайкраще для своїх дітей. Маріє, мати Господа Ісуса, допоможи усім матерям протягом вагітності, пологів і виховання своїх дітей. Будь прикладом віри, надії і любові для них і їх нащадків. Нехай Твій Син принесе радість тим матерям, як Він це зробив для Тебе. Ми просимо цього в ім’я Ісуса, у єдності зі Святим Духом, єдиний Бог на віки вічні.
Амінь
Святий Герарде Маєме, покровителю дітородження, молися за усіх майбутніх матерів в час їх переживань.

Молитва до Пресвятої Богородиці на честь її ікони «Скоропослушниця» (щоб дитина народилася здоровою)

Преблагословенна владичице, Приснодіво Богородице, що Бога Слово раніше за будь-яке слово для спасіння нашого народила і благодать Його прийняла, моребожественних дарів і чудес; завжди жива ріка, яка подає благодать усім, хто з вірою до тебе прибігає! Перед твоїм чудотворним образом припадаючи, молимось до тебе, всещедрої Матері Чоловіколюбного Владики: сподоби нас преблагої милості Твоєї і прохання наші, що їх ми приносимо Тобі, Скоропослушнице, якомога швидше виконай на користь, утіху і спасіння кожному. Вияви, Преблага, благодать твою на рабах твоїх. Подай хворим зцілення і досконале здоров’я; тим, що хвилюються, – спокій; полоненим, – свободу; страждальцям, – утіху. Охорони, Всемилостива Владичице, кожне місто і країну від голоду, хвороби, землетрусу, вогню, меча та іншої скорботи. Від душевної немочі, спокус та гріхопадінь рабів твоїх визволи. Щоб ми, перемагаючи спокуси та живучи благочестиво у цьому віці, у майбутньому сподобилися вічних благ благодаттю й чоловіколюбством Сина твого і Бога, якому належить всяка слава, честь і поклоніння разом з безначальним твоїм Отцем і з пресвятим, і благим, і животворящим Твоїм Духом, нині, і повсякчас, і навіки віків. Амінь

Молитва матері, яка виношує дитину
Я прославляю Тебе, Небесний Отче, Боже – Творче, бо Ти вчинив великі речі в мені і народиться з мене дитина, плід любові, яку Ти благословив. Ісусе, Сину Божий, Ти, який дозволив мені поклонятися маленькому крихітному Тобі на сіні, жертвую Тобі свою дитину, Твого брата/сестру. Збагати його/її чудесними природними дарами і ласкою. Нехай він/вона буде нашою радістю на землі, а у вічності Твоєю славою. Святий Духу, покрий мене Своєю тінню протягом усіх цих місяців чекання, щоб нічого злого не могло статися з моєю маленькою дитиною і щоб його чи її душа були готові стати твоєю святинею у Хрещенні. А Ти, Маріє, Царице матерів, допомагай мені, молю Тебе, у час народження моєї дитини. Я приймаю, починаючи вже зараз, усяке терпіння, що може прийти, і прошу Тебе пожертвувати його Богові заради моєї дитини. Мій святий ангеле – хоронителю і святий ангеле – хоронителю моєї дитини, стережи нас обох.
Амінь

Молитва до Матері Божої на чудотворній іконі “Годувальниця” за ласку грудьми вигодувати немовля
Прийми, Владичице Богородице, слізні моління раби Твоєї, що до Тебе прибігає. Бачу зображену Тебе на святій іконі, де на руках тримаєш і годуєш Сина Свого і Бога нашого Ісуса Христа. Хоча й безболісно народила Ти Його, але всі скорботи і немочі синів і дочок людських Ти бачиш. Тому, щиро припадаючи до Твого цілющого образу та зі смиренням його цілуючи, молю Тебе, всемилостивая Владичице, нас, грішних, що засуджені в болях і муках народжувати і в скорботі годувати дітей наших, милостиво помилуй і заступи, немовлят і матерів від тяжкої недуги й гіркої скорботи визволи. Даруй нам здоров’я і силу. Нехай наші діти, що живляться силою цією, зростають у силі, а ті, що живлять їх, нехай переповнюються радістю і втіхою. Нехай за заступництвом Твоїм, вустами немовлят і дітей, Господь звершить хвалу Свою.

О Мати Сина Божого! Змилосердься над матерями дітей людських і над немічними людьми Твоїми. Хвороби наші скоро зціли, сум та скорботу нашу полегши, не зневаж сліз та ридань рабів Твоїх. Почуй мене, що перед іконою Твоєю в день скорботи припадаю, і в день радости та визволення прийми вдячну похвалу серця мого. Вознеси моління мої до Престолу Сина Твого і Бога нашого, щоб він змилосердився над гріхами і немочами нашими і збільшив милість Свою на тих, що знають ім’я Його. Щоб ми і діти наші славили Тебе, милосердну Заступницю і вірну Надію роду нашого на віки вічні.
Амінь

Молитва про благословення після пологів
Господи Боже наш, од Тебе походить усяке благословення, тому прошу Тебе, укріпи мене благословенням Твоїм, щоб я була повсякчас вдячна Тобі й разом з дитятком своїм під захистом Твоїм перебувала. Ти, Господи всеблагий, дарував мені радість материнства. Прошу Тебе, благослови мене й дитя моє, щоб, неустанно дякуючи Тобі й сповняючи Твою волю святу, ми досягнули вічного блаженства, во ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа.
Амінь

Молитва матері, що народила дитину
Господи, Боже наш, Ти спасіння нашого ради зійшов із Небес і народився від пресвятої Богородиці і Приснодіви Марії. Ти знаєш неміч природи людської, по множеству щедрот Своїх прости мені, рабі Твоїй, що нині народила. Бо Ти, Господи, сказав: плодіться, і множтеся, і наповнюйте землю, і володійте нею. Тому і я, раба Твоя, молюся і уповаю на чоловіколюбіє Твоє, зо страхом взиваю до Царства Твого імени святого: споглянь із Небес і побач неміч мою, гідну осудження, прости рабі Своїй, і всім тим, що в цьому домі перебувають, як благий і чоловіколюбець. Бо Ти єдиний Бог наш, молитвами Пресвятої Богородиці й усіх Святих спаси нас.
Амінь

Молитва при пологах до святої великомучениці Анастасії Узорозрішительниці
О многостраждальна і премудра великомученице Христова Анастасіє! Ти душею на Небесах біля Престолу Господнього перебуваєш, а на землі благодаттю від Господа зціляєш. Зглянься милостиво надо мною, бо Твоєї допомоги прошу. Вознеси до Господа святі молитви свої за мене і тих жінок, що в муках дітей народжують, і виблагай нам прощення гріхів наших; тим, що в скорботі і бідах перебувають, поміч Свою скору подай. Ублагай Господа, щоб щасливо родили ми здорових дітей своїх, і щоб сподобив нас всіх християнського кінця і доброго одвіту на Страшному Суді Своєму, щоб ми разом з Тобою славили Отця, і Сина, і Святого Духа на віки вічні.
Амінь

Молитва під час пологів до Пресвятої Богородиці
Пресвята Діво, Мати Господа нашого, Ти знаєш про муки мої під час народження дитини. Благаю, поможи народити дитятко без труднощів. Подаруй мені, о Всесвята, благодатну силу в час цей, а немовляті, що має прийти на світ, дозволь вчасно отримати світло розуму в святому Хрещенні. До Тебе припадаю, Мати Бога Вишнього, і молюся: будь милостивою до мене, коли прийде час мій народжувати, і випроси у рожденного від Тебе, Христа Бога нашого, щоб украпив мене силою Своєю.
Амінь

Молитва до Матері Божої на чудотворній іконі “Помічниця при пологах”

О Преславна Мати Божа, помилуй мене, рабу Твою, і прийди до мене в час хвороб і небезпек моїх, з якими народжують дітей всі бідні дочки Єви. Згадай, о Благословення в женах, з якою радістю і любов’ю Ти поспішала в нагірний край відвідати родичку Свою Єлисавету, коли вона сподівалася дитини, і як чудесно позначилися Твої відвідини благодатні на матері й плоді лона її.
З благосердя Свого невичерпного даруй мені, негідній рабі Твоїй, дочекатися дитини. Даруй мені благодать, щоб дитя, яке виношую під серцем моїм, з’явившись на світ, з радістю, подібно до святого Йоана, поклонялось Божественному Господу Спасителю, що з любови до нас грішних впокорився і Сам став Немовлятком. Радість невимовна, якою переповнювалося серце Твоє, Непорочна, при спогляданні новонародженого Сина Твого і Господа, нехай утішить скорботу, що належить мені перетерпіти серед болів народження. Життя світу, Спаситель мій, народжений Тобою, нехай порятує мене од смерти в час пологів і нехай прийме плід лона мого до обранців Божих. Вислухай, Царице Небесная, Пресвятая, благання смиренне моє і зглянься над грішницею бідною ласкавим поглядом Твоїм. Не осором надії моєї на велике милосердя Твоє і захисти мене, Помічнице християн, Цілителько хворих, покровом Твоїм материнським у час мук і болів моїх, щоб сподобилася і я відчути на собі, що Ти — Мати милосердя, і щоб я завжди милість Твою прославляла, бо Ти ніколи молитов не відкидаєш і визволяєш усіх, що звертаються до Тебе в час скорботи й хвороби.
Амінь

Молитва вагітної жінки за щасливі пологи
Всемогутній Боже, Творче всього видимого і невидимого! До Тебе, Отця улюбленого, прибігаю. Ти обдарував людину розумом пізнання і волею творчою. Ти волею Своєю сотворив рід наш, з мудрістю невимовною сотворив тіло людини із землі та вдихнув у нього душу Свого Духа, щоб вона була подобою Твоєю. Премудрості Твоїй, Отче наш, угодно було, щоб рід людський збільшувався через мужа і жону в Таїнстві Шлюбу. Ти зволив благословити людей, щоби множилися і наповняли не лише землю, а й ангельські сонми. О Боже й Отче, нехай буде ім’я Твоє на віки вічні прославлене за те, що Ти учинив для нас, грішних.
Дякую Тобі за милосердя Твоє, що з волі Твоєї через чудесне сотворення не лише я виникла і поповнюю число вибраних, але й що Ти благословив мене в шлюбі і послав мені плід лона. Це дар Твій, Твоя, Боже, сотворена милість, о Господи й Отче духа й тіла! Тому до Тебе прибігаю і зі смиренням серця молю про милосердя і поміч, щоби дитятко моє, яке твориш в мені Своєю силою, було збережене і приведене до щасливого народження. Бо знаю я, Боже мій, що людина ні сили, ні влади не має на те, щоб вибирати шлях свій. Ми надто слабкі й схильні до падіння, щоб обминути всі тенета, які, за допустом Твоїм, приготував дух злий, і уникнути тих нещасть, в які вкидає нас легковажність наша. Твоя ж мудрість безмежна.
Тому і я, Отче милосердний, передаю себе в журбі моїй до рук Твоїх і молю: споглянь на мене милостивим оком Своїм і збережи неушкоджено через Ангела Свого святого мене й дитинку мою, що в лоні від усякого страждання. Пошли мені й мужеві моєму відраду, о Боже, Владико всякої радості! Щоби ми, бачачи благословення Твоє, від усього серця в дусі радости Тобі служили і поклонялися. Не бажаю бути вилученою з слова Твого, за яким матері в болях дітей народжувати будуть. Смиренно прошу Тебе: поможи мені перенести страждання і пошли успішне завершення. Почуй молитви наші й дай нам дитину здорову й розумну — і ми приведемо її до Тебе, і Тобі посвятимо, бо Ти милосердний Бог наш, а ми разом з нашою дитиною будемо Твоїми рабами вірними. Вислухай, Всеблагий, молитву раби Твоєї, сповни прохання серця мого, заради Ісуса Христа, нашого Спасителя, Він бо за нас воплотився із Діви Марії і став Чоловіком, нині ж царює з Тобою і Духом Святим у Вічності.
Амінь

Молитва матері, що боїться народження зачатої дитини
Господи Боже, Творче світу й життя Подателю! По волі Твоїй святій зачала я, довірив бо Ти мені цю людину маленьку. Та страх діймає мене, щоби мовити спасенне “так” слову Твоєму. Молю Тебе, не дозволь, щоби скорилася “порадам” тих, що схиляють мене до переступу страшного. Нехай жодна матір не позбавляє життя дитини своєї, влий же в серце моє і матері кожної любов велику до дитини своєї. Дай мені, Господи Боже, відвагу виносити й народити дитятко — попри всі перешкоди. Дай мені вміння опікуватися ним та мудрість, щоб виховати його людиною доброю.
Боже, благослови нас: моє дитя, мого мужа і мене. Амінь.
Богородице Діво…
Пресвятая Богородице спаси нас.
Пресвятая Богородице, потіхо заплаканих, молися за нас.
Пресвятая Богородице, прибіжище грішників, молися за нас.
Пресвятая Богородице, єдина чиста і благословенна, молися за нас.
Святий Йосифу Обручнику, опікуне родин, заступися за нас.

Молитва матері, що прагне народження зачатої дитини, а батько штовхає на вбивство
Господи Боже всемогутній, Отче наш! Ти зволив зачати в мені це дитятко, безборонне й маленьке. Благаю Тебе, переміни серце мужа мого, що боїться дитини своєї і змушує мене учинити тяжкий гріх дитиновбивства. Сповни його любов’ю до насліддя свого і дай йому почути голос сумління його. Уділи йому мудрість і відвагу послухатися голосу Твого в серці своєму.
Прошу Тебе, Боже мій, щоб дитятко наше здорове народилося і жило на славу Тобі.
Амінь
Богородице Діво…
Пресвятая Богородице спаси нас.
Пресвятая Богородице, потіхо заплаканих, молися за нас.
Пресвятая Богородице, прибіжище грішників, молися за нас.
Пресвятая Богородице, єдина чиста і благословенна, молися за нас.
Святий Йосифу Обручнику, опікуне родин, заступися за нас.

Молитва до Матері життя Подателя
О Мати Ісусова, Ти Матір Того, Хто є Життя, Ти Матір усіх живих. Всемогутність Божа так учинила, що я життя у собі ношу й маю видати його на світ. Багато таємниць містить у собі зачаття життя нового.
Прошу Тебе, Матінко Божа, дай мені щоразу більше розуміти моє покликання материнське, гідність його і відповідальність. Учини, Мати Найсвятіша, щоби за дар материнства я була вдячна Богові. Сердечно благаю — пам’ятай про мене і про всіх матерів, що чекають часу народин дітей своїх, і пошли нам Свою поміч благу з Неба.
Амінь

Молитва матері в очікуванні дитини
Пресвята Матінко Божа, благословення між жінками, Бог Отець, життя Податель, уділяє мені ласку носити і датижиття, і за це люблю, і прославляю Його, і подяку складаю.
Пресвята Богородице, Ти добре знаєш і відчуваєш те, що переживаю я, коли ношу в лоні дитинку. Стань при мені, освяти старання мої. Дай, аби мужньо витривала й народила дитинку здорову. Довіряюся доброті Твоїй, Мати Божа. Приймаю покірно все те, що маю виконати чи витерпіти.
Пречиста Діво Маріє, даруй мені помисли добрі, чисті, зміцни в мені силу Божої ласки освячуючої, щоби насичувала дитятко своє Божою благодаттю і любов’ю. Нехай ніколи не забуваю, що дитя довірене мені, і що воно має стати дитиною Божою.
Матінко Найсвятіша, під покров Твій віддаю себе і дитятко своє, чоловіка, родину, всіх матерів і дітей, що в їхніх лонах.
Амінь

Молитва за збереження життя дитини в лоні

Господи Ісусе Христе, за заступництвом Твоєї Матері Марії, що непорочно породила Тебе в любові, за заступництвом святого Йосифа Обручника, мужа вірного, що опікувався Тобою до і після народження, прошу Тебе за дитинку в лоні моєму, а також за свіх тих дітей, яким загрожує знищення. Прошу Тебе, Боже спасіння нашого, дай батькам любов і відвагу, щоб усім дітям своїм ненародженим дозволили жити, бо Ти Сам дарував їм життя. Почуй мене, Господи, і відверни загибель од дітей Твоїх беззахисних. Сохрани від усього злого лікарів та всіх, від кого залежить життя ще ненароджений дітей.
Амінь

Молитва матері, що чекає дитину
О Пресвята Богородице Діво, коли Ангел звістив Тобі про Материнство Твоє, Ти мовила: “Я слугиня Господня”. Матінко Божа, у своєму стані почуваюся близькою до Бога. З глибини серця, що вірить глибоко й любить Його щиро, повторюю ці слова Твої.
Боже мій, я готова до служіння у моєму покликанні материнському. Пресвятая Богородице, охорони мене й дитя моє від усього злого. Перебувай зо мною всюди, щоби я повсякчас була вірна Богові — і як Його дитина, і як дружина, і як мати.
Амінь

Молитва матері за дитятко зачате
Пресвята Діво Маріє, Матінко Доброї Ради, Тебе взиваю на поміч, щоби дитинка моя, щойно зачата, стала радістю дому, і нарподу нашого, і Церкви Твоєї святої. Матінко Божа, навчи мене в радості й любові переживати таїну життя нового, що в лоні моєму, дар Життя Подателя, і щоби я гідно дар той прийняла і плекала. Во ім’я Отця, і Сина, і святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки вічні.
Амінь

Молитва матері при надії
Предвічний і всемогутній Боже, Ти бо через діяння Святого Духа приготував тіло й душу Преславної Діви Марії, Божої Матері, на гідну оселю для Твого Сина, через Святого Духа освятив Йоана Христителя перед його народженням; вислухай молитву покірної раби Твоєї, молю Тебе через заступництво святого Ґерарда, Твого слуги вірного. Оберігай мене в небезпеках материнства й захисти перед духом злим плід ніжний, що його Ти зволив мені уділити, щоби через Твою Руку спасаючу він міг прийняти Хрищення святе; дозволь теж, щоби по завершенні життя християнського на землі я і мої діти осягнули вічне блаженство в Небі.
Амінь