Домашня Церква » Життя в Ісусі Христі » Духовне будування на - ТРАВЕНЬ

 

Духовне будування на - ТРАВЕНЬ

Автор: Andrej_PSS від 29-04-2015, 22:35, переглянули: 874

Літній єврей прийшов до синагоги.
- Ребе, у мене проблема: син пішов у християнство, хрестився. Що робити?
- Ну, я повинен з Богом порадитися, приходь завтра.
Приходить єврей на наступний день, запитує, що сказав Бог. Рабин відповідає:
- Бог говорить, у нього ті ж проблеми.

В подружніх пар є також подібні проблеми, а починаються вони як правило з браку вдячності, що згущує фарби життя, і робить його нестерпним. Проблема починається з того, коли людина забуває про вдячність стосовно Бога, тоді ближньому, рідній особі в подружжі – серце холоне.
«СпасиБі» Чи ви задумувались над чим словом, його змістом? «Спаси», тобто врятуй; «Бі», що є скороченням від «Бог». Повна фраза, це «врятуй тебе Боже». Воно ховає в собі велике навантаження і розуміння:
1) Лише Бог добре знає, де особа потребує помочі, що допомогла нам.
2) Прагнення добра ближньому, що допоміг нам. Найбільше добро для християнина, це спасти свою душу – «Спаси тебе Боже», - вияв найбільшого добра ближньому.
3) Відкритість серця. Справжнє добро виходить з глибини душі.
4) Бути вдячним – це вміти прийняти добро. «Хто добро чинить, той від Бога. Хто чинить зло, той не бачив Бога» (3 Йоан.1:11)
Коли ви останній раз дякували Богу, і за що? Це питання криє в собі інше запитання: чи ви знаєте Його, і як добре Його знаєте, і чи спілкуєтесь з ним?
У євреїв це звучить «модим», що має два значення: крім вдячності, ще означає прийняти, зізнатися. Визнати свою залежність від Бога, свою потребу в Бозі. Подякувати – це визнати потребу в добрі чи цій особі, що його чинить.
Чи дякували ви своєму партнеру, що вибрав вас в подружжя?
З подяки народжується повага. « Нехай же кожний з вас зокрема любить свою жінку так, як себе самого, а жінка нехай поважає чоловіка.» (Еф.5:33). З цього вірша випливає одна маленька арифметична річ: любов = повага. Сторожем любові й поваги є вдячність. Можна зробити рівняння: любов + повага = подяка.
Бути вдячним – це вміти змінювати світ. Світ є жорстоким, але такий світ творимо ми, бо «побачив Бог усе, що створив: і воно було дуже добре.»(Бут. 1:31). Бог подивився на своє творіння з боку, коли ми хочемо змінитись, або змінити свою сім’ю, свої відносини, ми маємо подивитись на себе з боку, на свої дії. Щоб почати творити добро, для цього потрібно змінити себе. Зміна починається з дрібниці, де змінюєшся ти, там змінюється інший, і це чинить сам Господь через тебе і в тобі. «Без мене ж ви нічого чинити не можете»(Йоан.15:5).

«Дорогий друже! Я дуже тобі вдячний. Ти став для мене великою підтримкою. Ти певно, не знаєш, але твої добрі слова багато для мене важать».

Такий зміст повідомлення, завжди має вплив на ваше серце. В ньому щось залишається. І це, що лишається у вашому серці, і є любов до ближнього (друга заповідь любові), рідного, що змінює вже читача, як змінила вже автора. Зрештою, кожна людина прагне добра і любові, щоб її цінували і виявляли їй вдячність.

«По довгім часі приходить пан слуг тих і зводить з ними обрахунок. Приступив той, що узяв був п'ять талантів, і приніс других п'ять талантів: Мій пане, – каже, – ти мені дав п'ять талантів, – ось я придбав других п'ять талантів. Сказав до нього його пан: Гаразд, слуго добрий і вірний. У малому ти був вірний, поставлю тебе над великим. Увійди в радість пана твого. Приступив і той, що взяв був два таланти та й каже: Пане; два таланти передав ти мені. Ось других два я придбав. Сказав до нього пан його: Гаразд, слуго добрий і вірний! У малому був ти вірний, поставлю тебе над великим. Увійди в радість твого пана».(Матф.25:19-24)
Подяка зближує того, хто робить подарунок, з тим, хто його приймає. Творячи вдячність, людина цим наслідує самого Христа. Ісус завжди зауважував добрі діла інших. Тому, розважте над цими текстами: (Мр. 14:3-9; Лк. 21:1-4).

Спробуйте працювати над собою в цей місяць, плекаючи в собі ВДЯЧНІСТЬ «до своєї половинки», дітей, батьків, товаришів по роботі, тощо.



Категорія: Життя в Ісусі Христі

Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам Зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додавання коментаря

Им'я:*
E-Mail:
Коментар: