Беатифікація засновника Домашньої Церкви — наближається!

Беатифікація засновника Домашньої Церкви — наближається!
Ватиканська теологічна комісія
одноголосно визнала героїчність чеснот
Слуги Божого о. Франциска Бляхніцького.

16 жовтня 2014 р. у Ватикані спеціальна Комісія теологів Конгрегації у справах канонізацій визнала героїчність чеснот знаного багатьом засновника руху Світло–Життя та його складової — руху Домашня Церква. Останніми місяцям и визначені Конгрегацією теологи ознайомлювалися з т. зв. Positio — документом, який на підставі вже проведеної частини беатифікаційного процесу мав показати, що Слуга Божий жив чеснотами. Як видно з одностайності ствердження, сумнівів щодо цього не виникло.

Тепер Positio — уже разом із думкою теологів із Комісії — буде подано для дискусії кардиналів і єпископів, які входять до складу Конгрегації у справах канонізацій. Якщо їхня думка буде позитивна, Святіший Отець зможе видати декрет про героїчність чеснот о. Бляхніцього. Тоді для беатифікації буде ще потрібне офіційне визнання якоїсь чудесної події, що сталася за посередництвом Слуги Божого.

— Разом із Непорочною співаймо Magnificat, дякуючи Богові за благополучний перебіг дискусій Комісії теологів у Римі. А також зі ще більшою ревністю та запалом триваймо у молитві про подальший щасливий перебіг праці Ради кардиналів і єпископів Конгрегації, про чудо за заступництвом о. Франциска та про швидку беатифікацію Засновника нашого Руху Світло–Життя, Слуги Божого о. Франциска Бляхніцького! — так прокоментував цю подію постулатор беатифікаційного процесу о. Адам Водарчик.

За матеріалами: Gość Niedzielny, CREDO