Виливання воску чи олова – диявольські витівки.

Виливання воску чи олова – диявольські витівки.Останніми часами почастішали, на жаль, випадки, коли численні люди, зокрема ті, що називають себе християнами, ходять до різних чародіїв, аби ті позбавили їх якихось життєвих проблем через виливання воску, олова тощо. Не раз навіть можна помітити на вулиці оголошення схожого нехристиянського змісту… Часто з цього гріха в церкві сповідаються. Він є на загал з області язичництва та окультизму − білої магії, що є завжди частиною чорної, як не прикрашай.
Окультизм (від лат. occultus − таємний, потайний, схований) − містичне вчення, що визнає існування надприродних (окультних) сил і можливість спілкування з ними за допомогою ритуалів та магії…

Подібні речі (прогрішення проти 1-ої Божої заповіді) Господь анітрохи не благословляє, тому що вони мають згубний вплив на безсмертну людську душу. Не можна Всевишнім маніпулювати, змушуючи Його здійснювати нашу обмежену волю. У молитві «Отче наш» молимося: «Нехай буде воля Твоя…».

Найбільш ефективне оздоровлення можемо отримати насамперед через відповідний спосіб християнського життя, особисту молитву до Господа Бога, справжнього Лікаря душ і тіл Ісуса Христа, завдяки молитві Церкви, котра має, як відомо, різноманітні традиційні молитовні практики на оздоровлення своїх вірних. Для чого ступати на згубну дорогу в пекло? «Створена вільною і здатною на вибір – бути з Богом чи без Бога – людина дістала від Нього самого владу над світом і не потребує жодної магії. Це гібридне мистецтво – усього лише спроба штучного поєднання релігії з окультними науками, магія може лише дати створений образ природи і зруйнувати дієвість віри… » (Словник біблійного богослов’я).

Наслідки від ходіння до знахарок можуть бути плачевними. Знаю такий реальний випадок: одна мама водила свою дочку до старшої жінки-ворожбитки, щоб та злила їй на віск, то вона потім назавжди оніміла… Це свідчить про те, що будь-які магічні обряди є не тільки гріховними в суті, але й досить шкідливими в духовному плані, за що справедливий Бог теж може покарати – не можна ставити одночасно свічку Спасителеві та дияволові. «Не можете пити чаші Господньої і чаші бісівської» (1 Кор. 10, 21).

Навіть якщо ті, що виливають на віск, тобто вдаються до магії, і прикриваються Богом, іконами або хрестом Ісуса – не вірте їм, бо це «вовки в овечих шкурах» (пор. Мт. 7, 15).

Тому поганська практика виливання воску/олова, скидання вроків, ворожіння і т.д. є нічим іншим як магічною дією, що не має нічого спільного з християнською молитвою та даром уздоровлення чи екзорцизму Св. Католицької Церкви. Вона не раз категорично заборонена у Св. Письмі (див. Вих. 22, 17; Лев. 19, 26; 20, 27; Чис. 23, 23; Втор. 13, 2.4-6; 18, 10-12.14.20; Іс. 3, 2-3; Єрем. 14, 14-16; 27, 9-10; Соф. 1, 5; Мал. 3, 5; Ді. 13, 6.8-12; (2 Кор. 11, 13-15) і не містить жодного відношення до християнського релігійного світогляду і здорової віри!

mykosovskyy